Mοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμινός σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Mοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμινός σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Σε μία έξοδό του από το Άγιο Όρος ο μοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμινός θα βρεθεί αύριο το απόγευμα 29/4/2014 στην Θεσσαλονίκη και θα συνομιλήσει με την κ. Πέτρα Καρυώτη μετά τις 5μ.μ. στο radio Thessaloniki και στην συχνότητα 94,5 των fm. Η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρία artionrate η οποία διοργανώνει την Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2013 παρουσιάζει στο κοινό τα αυθεντικά αγιορείτικα προϊόντα.

Για όσους δεν έχουν επισκεφτεί το Άγιο Όρος, η έκθεση αυτή είναι ευκαιρία για να κάνουν ένα μοναδικό «νοητό» ταξίδι εκεί. Το «Ιερό Κάθισμα του Αγίου Ευσταθίου» στο Μυλοπόταμο του Αγίου Όρους, αληθινή ζωγραφιά, ανοίγει την αγκάλη του σε κάθε ευλαβή προσκυνητή.

Στέκει αγέρωχο στην άκρη του βράχου και σμίγει με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αρχέγονη κοιτίδα πολιτισμού. Εκεί ζει την άσκησή του ο μοναχός Επιφάνιος τα τελευταία 24 χρόνια. Και από εκεί ξεκινούν τα θαυμάσια προϊόντα του, που ευφραίνουν πλήθος ανθρώπων σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Φτάνουν και στην Θεσσαλονίκη, και διατίθενται στην Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους στην Κεραμοπούλου 7, στο παλιό ΝΑΚ, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Στον Μυλοπόταμο ο Άγιος Αθανάσιος φύτεψε αμπέλια και ελιές και έτσι στην παρθένα αυτή γή, την εύφορη, ανέγγιχτη άγρια φύση με τον μοναδικό πλούτο φτιάχτηκε «βουγιοναριό» (οινοποιείο) και έτσι η Αγία Λαύρα, το «μεγάλο μοναστήρι» εξασφάλιζε το δικό του κρασί για την τράπεζα όπως και το ΝΑΜΑ για τη Θεία Λειτουργία. Πολλές υπήρξαν οι ιστορικές αναφορές της χιλιετίας για το περίφημο κρασί, η ετήσια παραγωγή του οποίου υπολογίζεται ανάμεσα στους 60 με 80 τόνους. Για το τελετουργικό κρασί της Χριστιανοσύνης, το ολοκόκκινο και λαμπερό κρασί του Μυλοποτάμου που έχει την ευχάριστη επίγευση θα μιλήσει ο μοναχός Επιφάνιος στο Radio Thessaloniki και στην δημοσιογράφο Πέτρα Καρυώτη στην προγραμματισμένη συνέντευξη την Τρίτη 29/4/2014 λίγο μετά τις τέσσερις.

Ο πατήρ Επιφάνιος θα μιλήσει για το κρασί και την παραγωγή του, το νόστιμο αγιορείτικο φαγητό και τις συνταγές που τον έχουν κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο αλλά θα δώσει και την δική του οπτική για την κατάσταση σήμερα και το πώς μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μια απολαυστική ζωή εν μέσω κρίσης κάνοντας μια αντιπαραβολή με τον ξηρό οίνο που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη μπορεί όμως και είναι εξαιρετικά απολαυστικός!

Το ραδιοφωνικό ραντεβού δίνεται στην συχνότητα του radio Thessaloniki στους 94,5 των fm αλλά και μέσω διαδικτύου με την ευγενική υποστήριξη της Έκθεσης προϊόντων Αγίου Όρους.

epi2.jpg
epi4.jpg
epi5.jpg
epi6.jpg

 

epi7.jpg

 

KSTATAAAA.jpg
Share Button