Πρώην Υπουργός ανήγειρε μοναστήρι και το προσέφερε στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Ο Καθηγητής Ιατρικής, Χειρούργος και τ. Υπουργός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος επεσκέφθη το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο στο Γραφείο του εις το Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως
και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του, να παραχωρήσει εις την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και μεγάλη οικοδομική πτέρυγα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, τα οποία ανήγειρε ο ίδιος με έξοδά του, σε οικόπεδό ιδιοκτησίας του στην γενέτειρά του, το χωριό Περίβλεπτο της Δυτικής Φθιώτιδος.
Ο κ. Γιαννόπουλος παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο να λειτουργήσει την δωρεά του αυτή ως Μοναστήρι, αφού ευρεθεί η κατάλληλη αδελφότητα.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον κ. Υπουργό για την δωρεά του αυτή, την οποία εχαρακτήρισε ως μεγάλη πράξη ευλαβείας και αγάπης προς τον μοναχισμό και τον τόπο μας και του υπεσχέθη ότι όταν ολοκληρωθούν οι κανονικές και νόμιμες διαδικασίες θα τελέσει και τα εγκαίνια του Ναού.
Συνεφώνησαν δε, στις 17 Ιουνίου ε.ε ο Ποιμενάρχης μας να μεταβεί στο Περίβλεπτο, να τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό και να ιδεί την νέα πτέρυγα της Μονής καθώς και όσα έχει ετοιμάσει ο κ. Γιαννόπουλος για το Μοναστήρι.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε στον κ. Υπουργό, ότι θα θέσει ως στόχο του την εξεύρεση τουλάχιστον δύο μοναχών, δια την επάνδρωση της Ιεράς Μονής.
Share Button