Έβρεξε γυναίκες στο ‘Αγιον ‘Ορος…

1441320_458749074235409_554779115_n

«Βρέχει» γυναίκες στο Αγιο Ορος, στο Περιβόλι της Παναγίας, με αποτέλεσμα η  πολιτεία των ανδρών να έχει αναστατωθεί αφού απαγορεύεται η παρουσία όχι μόνο  Μολδαβών, αλλά «παντός θήλεως εμψύχου, λογικού ή αλόγου, ημέρου και  τιθασευομένου», λόγω του άβατου που είναι κατοχυρωμένο με αυτοκρατορικά  χρυσόβουλα, πατριαρχικά σιγίλια, με σουλτανικά φιρμάνια, με άρθρα διεθνών  κανονισμών, με όλα τα ελληνικά Συντάγματα και τα νομοθετικά Διατάγματα. Ομως, οι  Μολδαβές, που δεν ήταν δύο, αλλά τέσσερις και ίσως και περισσότερες που  κρύβονται, καθώς κι εκείνοι που τις αποβίβασαν στον ταρσανά (λιμάνι) της Ιεράς  Μονής Μεγίστης Λαύρας τα αγνόησαν.
Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της  περασμένης Κυριακής όταν ένας μοναχός κατέβηκε για εργασίες στο λιμανάκι της  Μονής Μεγίστης Λαύρας. Οταν έφτασε εκεί αντίκρισε κάτω από ένα δένδρο, πολύ  κοντά στη θάλασσα, δύο γυναίκες! Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αγιορείτης, αλλά  όταν τις πλησίασε αντελήφθη ότι δεν επρόκειτο για αμαρτωλή φαντασίωση, αλλά για  δύο τρομαγμένες ψηλόλιγνες γυναίκες, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, ταλαιπωρημένες  και με ρούχα βρόμικα. Ο μοναχός (όπως μας τα αφηγείται άλλος καλόγερος από το  ίδιο μοναστήρι, με τον οποίο επικοινώνησε η «Espresso» και για ευνόητους λόγους  κρατά την ανωνυμία του), αφού διαπίστωσε ότι οι γυναίκες δεν ήταν τραυματισμένες  και κατάλαβε ότι είναι αλλοδαπές, τις έκανε νεύμα να περιμένουν εκεί κι έτρεξε  στη μονή όπου ειδοποίησε έντρομος τον ηγούμενό του και τους υπόλοιπους μοναχούς.  Αμέσως ο ηγούμενος ειδοποίησε το Λιμενικό, αλλά και το αστυνομικό τμήμα που  βρίσκεται στις Καρυές.
Στο μεταξύ, κοντά στις γυναίκες είχαν κατέβει από  τη μονή και άλλοι ιερομόναχοι που τους πρόσφεραν νερό και ψωμί. Κι ενώ περίμεναν  να έρθει σκάφος του Λιμενικού, προσπάθησαν να συνεννοηθούν μαζί τους και να  αποσπάσουν πληροφφορίες  για τον τρόπο που βρέθηκαν στο Αγιο Ορος. Σύντομα κατάλαβαν ότι επρόκειτο για  Ρωσίδες και όπως αποδείχτηκε πολύ αργότερα, ήταν Μολδαβές. Λίγη ώρα αργότερα,  σκάφος του Λιμενικού τις πήρε και τις μετέφερε εκτός Αγίου Ορους, στην Ιερισσό. Κι ενώ όλοι, ιερομόναχοι, λιμενικοί και αστυνομικοί νόμιζαν πως άλλη μια  δυσάρεστη περιπέτεια παραβίασης του άβατου της Μοναστικής Πολιτείας είχε  τελειώσει, πήγαν για προσευχή και ύπνο. Οι τελευταίοι όμως είχαν ανησυχίες…
Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι πρέπει στο ίδιο σημείο, στο  λιμάνι της Μεγίστης Λαύρας, να έχουν αποβιβαστεί και άλλα άτομα. Ετσι, με το  πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και νέες έρευνες που μετά από λίγες ώρες απέδωσαν  καρπούς. Οι αστυνομικοί βρήκαν σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, που απέχει  περίπου 250 μέτρα από την ιστορική μονή, άλλα τρία άτομα: έναν άνδρα και άλλες  δύο γυναίκες που είχαν αποβιβάσει από την Κυριακή δουλέμποροι. Ηταν και αυτοί  Μολδαβοί. Οπως είπαν στους αστυνομικούς, δύο Ουκρανοί δουλέμποροι τους παρέλαβαν  από το Τσανάκαλε της Τουρκίας και τούς αποβίβασαν στο Αγιο Ορος, ενώ για τη  μεταφορά των γυναικών και του άνδρα (ηλικιών από 27 έως 41 ετών) πλήρωσαν 4.000  ευρώ έκαστος.
Οι Μολδαβές και ο ομοεθνής τους υποστηρίζουν, επίσης, ότι  Ουκρανοί διακινητές τούς εγκατέλειψαν χωρίς να τους ενημερώσουν ότι βρίσκονται  στο Αγιο Ορος και ότι στη χερσόνησο του Αθω υπάρχει άβατο. «Νομίζαμε ότι ήμασταν  στην Ιταλία…» είπαν στους αστυνομικούς.
Οι λαθρομετανάστες δεν  αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Καρυών και τα  τοπικά λιμεναρχεία συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους  για το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με  πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται στην περιοχή της Μονής  της Μεγίστης  Λαύρας να υπάρχουν και άλλες γυναίκες ή και άνδρες λαθρομετανάστες. «Θα ζητηθεί  από τους μοναχούς της μονής να ψάξουν και στους δεκάδες χώρους της μονής, μήπως  έχουν τρυπώσει Μολδαβές» μας αποκάλυψε ιερομόναχος άλλης μονής και όταν τον  ρωτήσαμε αν είναι δυνατό να έχουν κρυφτεί στη μονή λαθρομετανάστες, απάντησε:  «Είναι μάλλον απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…»
Για τη νέα παραβίαση του  άβατου, αυτή τη φορά από Μολδαβές, η «Espresso» συνομίλησε με Αγιορείτη μοναχό  που βρίσκεται εκεί περισσότερα από δέκα χρόνια:
«Ο γέροντάς μας, αλλά  και όλοι οι μοναχοί αναστατωθήκαμε από την παρουσία γυναικών στο Αγιοn Ορος αφού  η καταπάτηση του άβατου δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για μας» είπε ο  Αγιορείτης και συνέχισε: «Η γυναίκα απαγορεύεται να πάει στο Αγιον Ορος όχι  γιατί υποτιμάται το φύλο, ίσα-ίσα τιμά το Αγιον Ορος την υπεραγία Θεοτόκο διά  της οποίας ενηνθρώπησεν ο Υιός και Λόγος του Θεού. Εξάλλου και το Αγιον Ορος  ονομάζεται και “;Περιβόλι της Παναγίας”;. Απαγορεύεται η παρουσία γυναίκας για  να μπορούμε εμείς, οι μοναχοί, απερίσπαστοι να προσευχόμαστε νύχτα και ημέρα και  να δοξολογούμε τον Θεό. Θα επαναλάβω τα λόγια ενός Ρουμάνου μοναχού: “;Το αλάτι  βγαίνει από το νερό, αλλά αν πέσει μέσα στο νερό, λιώνει και χάνεται. Ετσι και  οι μοναχοί γεννιούνται από τις γυναίκες που είναι πλάσματα του Θεού, όπως όλοι  οι άνθρωποι, αλλά αν πέσουν μέσα στις κακές γυναίκες, διαλύονται και χάνονται”;.  Ας ελπίσουμε ότι δεν υπάρχουν και άλλες γυναίκες».

Αναρτήθηκε από στις
Share Button