Φθιώτιδος προς μαθητές: «Παιδιά μου, να αγαπάτε το Χριστό»

Περί τους 100 μαθητές και μαθήτριες των τεσσάρων τμημάτων της Γ’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Λαμίας επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου τις εγκαταστάσεις του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με σκοπό να ξεναγηθούν στους χώρους της Κεντρικής Διοικήσεως αλλά και να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από την Διευθύντρια κ. Σεβαστή Γιδόγιανου και τους Εκπαιδευτικούς κ. Ευαγγελία Πασχίδου , κ. Δημήτριο Γρίβα, κ. Ουρανία Καραδήμα και κ. Θεοδώρα Παπαστεργίου, αρχικά επισκέφθηκαν το υπερσύγχρονο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και παρακολούθησαν μία ωφέλιμη ταινία για την ζωή του Χριστού, η οποία και συγκίνησε τους μαθητές.
Μετά την ολοκλήρωση της προβολής, ο Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τους Καθηγητές και τα παιδιά, τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή και ευλογημένη χρονιά με δύναμη από τον Θεό και όρεξη για μάθηση και με απλά λόγια τους ωμίλησε για τον Χριστό συμβουλεύοντας τα για να έχουν μια πετυχημένη πορεία στη ζωή τους να αγαπούν τον Χριστό δείχνοντας αφοσίωση σ’ Αυτόν που είναι ο Σωτήρας μας και «αγαπώ τον Χριστό παιδιά μου σημαίνει ακολουθώ την ζωή Του, αγαπώ τους συνανθρώπους μου, ζω με ανεξικακία και δεν δειλιάζω ποτέ να ομολογώ το Όνομά Του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Τέλος συνεχάρη την κ. Διευθύντρια για την επίσκεψή τους και αντάλλαξε ενδιαφέρουσες απόψεις με τους μαθητές.
Η κ. Γιδόγιανου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που εδέχθη με πολύ εγκαρδιότητα και χαρά τα παιδιά και του ευχήθηκε καλή χρονιά.
Ακολούθως οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Βιβλιοθήκη, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όπου συνάντησαν και τον Ραδιοφωνικό παραγωγό κ. Βάϊο Ζαμπεθάνη τ. Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος, ο οποίος και ωμίλησε στα παιδιά για τα οφέλη της Εκπαιδεύσεως και η ξενάγησή τους ολοκληρώθηκε στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στα παιδιά εδόθη κέρασμα και ο Σεβασμιώτατος διένειμε μαζί με την πατρική του ευλογία το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας του 2018.
Share Button