Φθιώτιδος: «Η Εκκλησία και το Έθνος μας δεν φοβήθηκε ούτε διωγμούς, ούτε κατοχή»

«Σήμερα σ’ αυτή την διεθνικότητα, την οποία ζούμε έχουν ισοπεδωθεί όλα, δεν πιστεύουμε πλέον στις αρχές, της Πατρίδος, της Θρησκείας, της Οικογένειας και όπως έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος: «Οι δύσκολες μέρες για την Ελλάδα θα έρθουν όταν νομιμοποιηθεί η αμαρτία» και βλέπετε καθημερινά τι συμβαίνει στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας.
Εμάς όμως δεν μας φοβίζουν αυτά, γιατί έχουμε πρεσβευτάς την Υπεραγία Θεοτόκο και όλους τους αγίους. Η Εκκλησία και το Έθνος μας δεν φοβήθηκε ούτε διωγμούς, ούτε Τουρκοκρατία, ούτε πείνα, ούτε προσφυγιά, ούτε κατοχή, διότι μέσα στο βάθος της Ελληνικής Ορθόδοξης ψυχής υπάρχει η δύναμη της χάριτος του Θεού και η αδιάλειπτη προστασία της Παναγίας».
Από την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ξυνιάδος όπου εορτάζεται η εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ευρέσεως της ιεράς Εικόνος και στη συνέχεια μίλησε για την δύναμη που αντλεί ο χριστιανός από τον πρόσωπο της Παναγίας.
«Ή εύρεση της εικόνος της Παναγίας, ήταν η επίσκεψη της Θεοτόκου στην περιοχή μας κατ’ εντολή της πρόνοιας του Θεού. Η Πατρίδα μας είναι γεμάτη από τέτοια δείγματα της αγάπης του Θεού προς ημάς. Δυστυχώς όμως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα έχει παραμερίσει αυτά τα σπουδαία γεγονότα και προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, ότι μόνο τα υλικά και φθαρτά πράγματα έχουν αξία. Ο άνθρωπος όμως έχει ανάγκη από πνευματική τροφή, την οποία αντλούμε μόνο μέσα στην Εκκλησία, αλλά βλέπετε πόσο «εκτιμούν» την Εκκλησία οι γνωστοί άθεοι και άθρησκοι, οι οποίοι νομίζουν ότι εμείς είμαστε εχθροί τους. Δεν ξέρουν όμως ότι εμείς καθημερινώς προσευχόμαστε γι’ αυτούς να τους φωτίζει ο Θεός να πράττουν αγαθά πράγματα υπέρ της Εκκλησίας, υπέρ της Πατρίδος και του Λαού».
Share Button