Οι προφητείες του Άγιου Παΐσιου για την Μακεδονία και τα Σκόπια

 paisios

«Πολύ βαρύ θα είναι το πλήγμα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία σε περίπτωση που χαθεί η περιοχή της Μακεδονίας» ισχυρίζονταν ο Άγιος Παΐσιος. Θεωρούσε, μάλιστα, το πρόβλημα της Μακεδονίας ως ένα πρόβλημα αδιανόητο να υπάρχει τόσο για τον Ελληνισμό, όσο και για την Ορθοδοξία, γενικότερα.

Για τη χώρα της Σερβίας ο ίδιος, είχε δηλώσει ότι εμείς δεν πρέπει να έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, γιατί κάποτε θα φανερώσει πολύ άσχημα πράγματα σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Άγιος Γέροντας είχε καταφέρει να προβλέψει και στο παρελθόν τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία πέντε χρόνια πριν, το 1987.

Ήξερε ότι θα πάθαινε πολλά η Γιουγκοσλαβία και για τον πόλεμο που θα λάμβανε χώρα αλλά και για την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, στην οποία κάποια στιγμή θα έφταναν.

Η προφητεία του σχετικά με τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία πραγματικά επαληθεύτηκε, αφού όλα τα γεγονότα έγιναν έτσι ακριβώς όπως τα είχε προβλέψει ο Γέροντας.

«Οι σκοποί των Σκοπιανών» 

Σε ότι αφορά τα πολιτικά ζητήματα αξίζει να αναφερθεί πως ο Γέροντας Παΐσιος υποστήριζε ότι πάντα έπρεπε να ψηφίζουμε όποιον βλέπουμε πως είναι ο καλύτερος, αυτόν που αγαπά πιο πολύ το Θεό και την ίδια την πατρίδα του. Τότε ο Γέροντας καλούσε όλους να ψηφίσουν αυτόν τον πολιτικό.

Σχετικά, τώρα, με τους σκοπούς των Σκοπιανών ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος έλεγε συχνά ότι οι Σκοπιανοί έχουν σκοπό να τοποθετήσουν σημαία στο Λευκό Πύργο.

Για το Σκοπιανό ζήτημα, ο ίδιος είχε πει πως: “ H κατάληξή του δεν θα είναι σε βάρος των Ελλήνων, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν θα είναι και υπέρ του ελληνικού έθνους”.

Είχε δηλώσει, ακόμη ότι οποιαδήποτε λύση και να δοθεί μακροπρόθεσμα , αυτή θα είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.

Ο Γέροντας έλεγε: «Κάποια στιγμή θα γίνει εμπλοκή, αλλά την Ελλάδα ευτυχώς αυτή η εμπλοκή θα τη βρει ξυστά».

Δεν έλεγε βέβαια, με ποια κράτη πρόκειται να γίνει η εμπλοκή.

Ωστόσο, υποστήριζε ότι ο χρόνος της εμπλοκής δεν θα ήταν πολύ μακριά.

Share Button