Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον π.Κάλλιστο Γουέαρ

ΕιKG1

Ο μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Γουέαρ, από τους σημαντικότερους ορθόδοξους διανοητές της εποχής μας, ανηγορεύθη σε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 7:00 μμ..

Ο Κάλλιστος Γουέαρ, πανεπιστημιακός διδάσκαλος και ποιμένας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με σημαντικό συγγραφικό έργο μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, έχει κάνει την ορθόδοξη παράδοση γνωστή σε ένα ευρύτατο διεθνές κοινό.

Γεννημένος στο Μπαθ της Βρετανίας από αγγλικανούς γονείς, φοίτησε στη Σχολή του Ουέστμινστερ του Λονδίνου και στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έγινε μοναχός στην Πάτμο και κατόπιν ιερέας της ελληνικής ενορίας της Οξφόρδης. Παράλληλα δίδαξε επί 35 χρόνια ορθόδοξη θεολογία και εκκλησιαστική ιστορία στην Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος και κατόπιν μητροπολίτης Διοκλείας, του Οικουμενικού Θρόνου, διατηρώντας πάντοτε την ευθύνη της ενορίας της Οξφόρδης.

Ο Κάλλιστος Γουέαρ έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ πολλών Πανεπιστημίων στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. ενώ πρόσφατα αναγορεύτηκε και σε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Share Button