Επιστολή Γέροντος Γαβριήλ

σάρωση00312

Aγαπητοί και ευσεβείς αναγνώστες,
Δεχθήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από διάφορα σημεία της πατρίδος μας, όπου μας εξέφραζαν την αγωνία και την ανησυχία τους πώς δήθεν ο  ασκητής μοναχός Γέρων Γαβριήλ του Ιερού Κουτλουμουσιανού Κελλίου του Αγίου Χριστοδούλου εν Πάτμω που βρίσκεται στον Άγιο Όρος, είπε ότι θα γίνει σεισμός.
Πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με ένα φίλο μου, καθηγητή Πληροφορικής Π.Παναγιώτη, να ενημερώσουμε τον Γέροντα για την παραπληροφόρηση που γίνεται στο διαδίκτυο και  για την έντονη ανησυχία που μεταδίδεται στον ήδη καταπονημένο ελληνικό λαό.
Ο Γέροντας στεναχωρέθηκε πάρα πολύ, γιατί κάποιοι είτε σκόπιμα είτε από επιπολαιότητα έχουν προβεί σε αλλοίωση των λόγων του.
Έτσι αποφάσισε και συνέταξε την παρακάτω επιστολή που αναρτούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Νικόλαος Α. Ζουρνατζόγλου
Επισμηναγός ε.α.
Μέλος Αεροπορικής Ακαδημίας
Εκδότης – Συγγραφέας

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
16  Σεπτεμβρίου 2015
ΠΡΟΣ:
Τους εν Χριστώ αδελφούς απανταχού
           Αγαπητοί αδελφοί εν Χριστώ Σταυρωθέντι και Αναστάντι στην πανανθρώπινη ιστορία, ο Κύριός μας εξέλεξε ανθρώπους στους οποίους απεκάλυψε το θείο θέλημά Του και τους οποίους ανέδειξε ως Προφήτες. Αυτοί γνώριζαν ασφαλώς τη θεία Βούληση.  ΟΧΙ εμείς.
           Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναφερόμαστε στις Προφητείες των Αγίων αυτών ανθρώπων, όπως του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου, του Οσίου Γαβριήλ του δια Χριστόν Σαλού, από τη Γεωργία και άλλων. Χάριτι του Θεού αυτό πράττουμε στο ταπεινό κελί μας.
           Δεν αναφέρουμε στους αδελφούς προσκυνητές που μας επισκέπτονται στο Άγιον Όρος δικές μας προφητείες , ούτε προλέγουμε γεγονότα και ημερομηνίες. Αναφέρουμε τα λόγια επί τις διδαχές των Αγίων. Κι αν κάποτε μπλέκουν το όνομά μας σε καταστάσεις που δεν έχουμε συμμετοχή, ευχόμεθα από καρδιάς ο Θεός να συγχωρέσει αυτούς που σκανδαλίζουν τον κόσμο και να τους φωτίσει να μετανοήσουν.
            Εύχομαι επίσης ο Απανταχού Ελληνισμός αλλά και όλος ο κόσμος στον πλανήτη της Γής να προσεγγίσει με την βαθυτέραν και ειλικρινεστέραν Πίστιν τον μόνον αληθινόν και ζώντα Θεόν: τον Πατέρα, τον Υιόν και το  Άγιο Πνεύμα. Και να μιμηθεί τον βίον των μεγίστων προφητών της Ορθοδοξίας, που ακτινοβολούν δια μέσου των αιώνων.
Με αγάπη Θεού
Γαβριήλ Μοναχός
Ιερόν Κουτλουμουσιανόν
Οσίου Κελίων Χριστοδούλου
Του εν Πάτμω

ΥΓ.
Για τους παραποιούντες την αλήθειαν και σκανδαλίζοντες τους αδελφούς αυτών. Εύχομαι ολοψύχως να τους κατακαύσει από κεφαλής έως ποδιών του ΘΕΟΥ Η ΑΓΑΠΗ

ΑΜΗΝ
Share Button