ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ

d5bc8f6048b5d9c5610a083b3df65c9e301515-ger-gabrihlia-21Η Γερόντισσα Γαβριηλία για την φιλία

Πρέπει να δοκιμαστεί πολύ ενας άνθρωπος για να πείς οτι είναι φίλος.Πρέπει να δείς  αν έχει το πνέυμα της θυσίας.Οχι για σένα αλλά για όλο τον κόσμο.Οταν δείς οτι ενας άνθρωπος δεν το έχει αλλά είναι εγωκεντρικός κι ολα τα γυρίζει γύρω απο τον ευατό του,τότε θα καταλάβεις οτι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι για φίλος..Θα έχεις προσέξει,οτι καμιά φορά λες π.χ.”χτες είχα ενα πονοκέφαλο που δεν μπορούσα να διαβάσω”…”Αχ ,κι εγω ,έτσι κι έτσι κι έτσι”.Κι έτσι ,αρχίζει και λέει το δικό του,γιατί δεν τον εννδιαφέρει τόσο ο πονοκέφαλος σου ,οσο αυτός τι έχει και γι’αυτό δεν μπορεί να ακούσει εσένα ή οποιονδήποτε άλλον….

Η Γεροντισσα Γαβριηλία για το γΑΜΟ

ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ,ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΙΕΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?  ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΤΑ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ,ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΖΥΓΟΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ? ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ,ΤΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ.ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΟΥ…ΓΙΑΤΙ ?  ΓΙΑΤΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΛΗΜΑ, ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟ…ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΛΗΜΑ,ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΤΕ…ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…!!

”Γνώρισα εκ  πείρας οτι  σ’αυτή τη ζωη οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε δύο  κατηγορίες.Τρίτη δεν υπάρχει ή στη μια θα είναι ή στην άλλη.Η μια,λοιπόν,κατηγορία των ανθρώπων μοιάζει με τη μύγα.Η μύγα έχει την εξής ιδιότητα,πηγαίνει και κάθεται σε ο,τι βρώμικο υπάρχει.Για παράδειγμα,αν ενα περιβόλι είναι γεμάτο λουλούδια,που ευωδιάζουν,και σε μια άκρη του περιβολιού κάποιο ζώο έχει κάνει μια ακαθαρσία ,τότε μια μύγα πετώντας μέσα σ’αυτό το πανέμορφο περιβόλι,θα πετάξει πάνω απ’ολα τα άνθη και σε κανένα δεν θα καθίσει.Μόνο όταν δει την ακαθαρσία,τότε αμέσως θα κατέβει  και θα καθίσει πάνω σ’αυτή και θα αρχίσει να την ανασκαλεύει,αναπαυόμενη στη δυσωδία που προκαλείται απο το ανακάτωμα,και δεν θα ξεκολάει απο εκεί.

Η μια λοιπόν κατηγορία των ανθρώπων μοιάζει με τη μύγα.Ειναι η κατηγορία των ανθρώπων που έχει μάθει πάντα να σκέφτεται και να ψάχνει να βρεί ο,τι κακό υπάρχει αγνοώντας και μη θέλοντας πότε να σταθεί στο καλό.

Η άλλη κατηγορία των ανθρώπων μοιάζει με τη μέλισσα.Η ιδιότητα της μέλισσας είναι να βρίσκει και να κάθεται σε ο,τι καλό και γλυκό υπάρχει.Ας πούμε για παράδειγμα πως σε μια αίθουσα  που είναι γεμάτη ακαθαρσίες,έχει κάποιος τοποθετήσει σε μια γωνιά ενα λουκούμι.Αν φέρουμε εκεί μια μέλισσα,εκείνη θα πετάξει και…δεν θα καθίσει πουθενά εως οτου βρεί το λουκούμι και μόνον εκεί θα σταθεί.

Αυτή είναι η δεύτερη ομάδα ,των ανθρώπων εκείνων που έχουν καλούς λογισμούς και σκέπτονται και βλέπουν πάντα τα καλά.Εγω λοιπόν σε όσους έρχονται και μου κατηγορούν τους άλλους-και με δυσκολεύουν-τους λεω αυτό το παράδειγμα και τους υποδεικνύω να διαλέξουν σε ποια κατηγορία θέλουν να βρίσκονται και αναλόγως να ψάξουν να βρούν και τους ανάλογους ανθρώπους της κατηγορίας τους”  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ’Ι’ΣΙΟΣ.

 

 

Εμείς άραγε σε ποιά κατηγορία ανήκουμε…?

Share Button