ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

 

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε συγγράψει και ολοκληρώσει περίπου εννέα (9) σημαίνοντα αντιρρητικά και αποδεικτικά μικρά (υπο)κεφάλαια, κάτω από τον εν λόγω τίτλο, περί των εκ Κύπρω Εκκλησιαστικών δρώμενων και δή κατά των κακοδοξιών του μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρίου Χρυσοστόμου, όπου σκοπεύουμε σύν Θεώ να τα αναρτήσουμε, σταδιακώς, ένα μέρος κάθε ημέρα, σε κάθε ξεχωριστή και ημερολογιακή ανάρτηση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα οι απανταχού και διαδικτυακοί φίλοι/ες αναγνώστες/τριες μας να τα διαβάζωσι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με άνεση χρόνου.

Μόλις όμως δημοσιευθώσι και αναρτηθώσι και τα εννέα μέρη, ως αναλυτικά κριτικά αποσπάσματα, σε εννέα ξεχωριστές αναρτήσεις και υπο-ενότητες, θα αναρτηθεί, εν τέλει, μαζί και ολόκληρο το εκτενές πολυσέλιδο κείμενό μας, με ειδική παραπομπή, είτε για να αναγνωσθεί απνευστί ολόκληρο ή, και για να κατεβεί υπό μορφή Pdf ή Docs για να αναγνωσθεί και μελετηθεί εκτός του διαδικτυακού χώρου.

 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΩΣ ΗΜΙΕΘΝΑΡΧΟΥΣΑ ΜΗΤΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ

 

Ο μακαριώτατος Αρχιεπισκόπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου ο κ. Χρυσόστομος ο Β΄ με τις πολυποίκιλες ημιεθναρχικές ενέργειες του, προσβάλλει κυρίως, την αγίαν και αμώμητον Ορθόδοξη Πίστη των απανταχού ορθοδόξων και δή ημών των Ελληνοκυπρίων Ορθοδόξων ποιμενομένων του. Βέβαια ως ημιεθνάρχης και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου διατυπώνει ενίοτε και πολύ καλές θέσεις περί του Κυπριακού ζητήματος. Τούτο το γεγονός όμως, δεν τον καθιστά και υπέρ άνω θεολογικής κριτικής ούτε είναι επιτρεπτόν να τοποθετηθεί, στο απυρόβλητον, εξ αιτίας του ύπατου αξιώματος του, εκ τινών εκκλησιαστικών αναλυτών.
Δεν σκοπεύω όμως, να καταπιαστώ και να ασχοληθώ με τις πολιτικές ή εθναρχικές θέσεις του μακαριώτατου, διότι, είμαι άκρως αναρμόδιος και ανίδεος περί της Πολιτικής.

Όμως να σημειώσω, ότι, παρατηρώ διαχρονικά, (συν)μεταχειριζόμενος αμφότερες τις ιδιότητές του, την εθναρχικο-πολιτική και αρχιεπισκοπική, διαπράττει διαχρονικά, μεγάλες γκάφες ολκής και δή αβαρείες κατά της ορθοδόξου Πίστεως. Πράγμα άκρως απαράδεκτον εφ΄όσον είναι ο μεγαλόσχημος Κληρικός της Εκκλησίας! Η κατηγορία μας είναι σοβαρότατη μέν αλλά δύναται και να αποδειχθεί μετ΄ευκολίας δε εκ των σωρηδόν και επόμενων κακοδόξων πραχθέντων, των λεχθέντων και γραφθέντων του όπου θα σας προσκομίσουμε. Κυρίως δε, αποδεικνύονται οι αντιρρήσεις μας εκ των πολυκύμαντων ΔΗΜΟΣΙΩΝ αιρετιζόντων και σχισματικών ενεργειών του Αρχιεπισκόπου.

Εξάπαντος η εν Κύπρω αρχιεπισκοπική Εθναρχία απεβίωσε ή, τουλάχιστον είναι ημιθανής, πλέον. Η Εθναρχία ή και η ημιΕθναρχία επίσης, συντηρεί, τινά κακόδοξα κατάλοιπα Εθνικισμού και Εθνοφυλετισμού. Οι νόρμαλ Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μπορούν να είναι ούτε εθνικιστές αλλά ούτε και εθνοφυλετιστές. Ούτε επιτρέπεται να γίνονται διεθνιστές ή και Οικουμενιστές. Πέραν του ότι, υφίσταται και το μείζον θεολογικό ζήτημα του Παποκαισαρισμού. Όπου Κληρικοί, μπαίνωσι σε διαβολικό πειρασμό, να επιθυμούν να αποκτήσουν τόσον την Ιερατική εξουσία όσο και την Πολιτική εξουσία υπό το πρόσχημα τινάς Εθναρχικής ψευδαποστολής.
Όπως λ.χ. ο πάπας της Ρώμης (Εθνάρχης του Βατικανού) ή, και ο μόλις πρόσφατα πρωτοπρεσβύτερος των Αθηνών ο παποκαίσαρ της πολιτικοθρησκευτικής φατριάς της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» π. Βασίλειος Βολουδάκης.

Ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα πρέπει να αποκόψει παντελώς τον ψυχολογικό ομφάλιο λώρο της αναχρονιστικής Εθναρχίας και κακοδόξου Εθνοφυλετικής τάσεως. Πολλώ δε μάλλον να ξεκόψει, ΑΠΟΛΥΤΑ και από το άλλο ετερόδοξο άκρο του φανατικού Διεθνισμού και της θρησκευτικο-πολιτικής Παγκοσμιοποιήσεως, τουτέστιν ο πολυ-αιρετικός δράκων που ακούει στο ασεβές όνομα: Οικουμενισμός.

Πρέπει να αποτειχισθούμε τέλος πάντων από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των ψευδοΕκκλησιών και να διακόψουμε, μαχητικώς, την ροή ή και το διηνεκές μνημόσυνο της παναιρέσεως του Οικουμενισμού!

Ενίοτε η εν Κύπρω αρχιεπισκοπική εξουσία, εδώ και ένα αιώνα σχεδόν, δυστυχώς, πέφτει με τα μούτρα, συστηματικά, και στο έτερον αιρετικό άκρον, εκείνο του ζηλότυπου διεθνισμού και Οικουμενισμού. Οι Κληρικολαϊκοί Κυκκώτες μάλιστα έχωσι την αναίσχυντο αναίδεια να προκαλλώσι την ευσέβεια του ορθοδόξου λαού μας και να φουμίζωσι (=διαφημίζουν) τον πρωτοπόρο «Προφηταπόστολο» Αρχιοικουμενιστή και Αρχιεπισκόπο Κύπρου τον Κύριλλο Γ΄ ο οποίος συν τοις άλλοις μας επέβαλε εις τη νήσω των αγίων, ως μη όφειλεν, και το Ημερολογιακό Σχίσμα (1923) του οικουμενικού Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη. Συνεπώς τι κάνουμε ως γνήσια και ορθόδοξα μέλη της Εκκλησίας; Θα ακουλουθούμε ως άβουλοι και αφελείς τους κακοδόξους Οικουμενιστές Ιεράρχες μας ή μήπως τους θεοφόρους και αγίους Πατέρες της Εκκλησίας;

Δυστυχώς, αδελφοί και πατέρες, ο μακαριώτατος, δεν μας στέκεται ως καλός Ποιμένας αλλά μας τυραννεί ως άριστος Σπορέας Σχισμάτων κακοδοξιών και Αιρέσεων. Εμπίπτει σαφώς (ανα)μέσα στους ψευδοδιδασκάλους και ψευδοπροφήτες που αναφέρωσι οι άγιοι Απόστολοι.

Ήγγικε ο καιρός, ίσως, για μία συντεταγμένη εν Κύπρω Εκκλησιαστική αγία ανυπακοή κατά των αιρετιζόντων Ιεραρχών κ.ά. αναξίων Κληρικών, ένα πρώτο είδος ιεράς Αποτειχίσεως, κατά των «ορθοδόξων» Οικουμενιστών και δή κατά της πολύ-αίρεσης του Συγκρητισμού. Αρκετά χρόνια, ανεχόμαστε, άχρι καιρού, την διαστροφή και την αλλοίωση του ιερού Ευαγγελίου και την ανίερη υπόσκαψη, της Αποστολικής Αυτοκεφαλίας της ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, από μετριώτητες και αχάπαρους Κληρικούς της αρχιεπισκοπικής και μητροπολιτικής διοικήσεως.

Είναι αλήθεια, ότι άπαντα τα Διοικητικά Εκκλησιαστικά κέντρα, της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, σχεδόν πασών των τοπικών Αυτοκέφαλων Εκκλησιών μετά των Προκαθημένων τους, πλήν των Εκκλησιών της Γεωργίας και της Βουλγαρίας, πλέωσι ήδη στα ακάθαρτα λιμνάζοντα και βορβορώδη νερά της δυσσεβούς κακοδοξίας.

Και εννοώ προφανώς, ΜΟΝΟΝ, όσους αποδέχονται την μοιχοΣύνοδο της Κρήτης ή, αποδέχονται εκείνα Προσυνοδικά Κείμενα του Σαμπεζύ, με τις δυσσεβείς «τελεσίδικες» αποφάσεις των.

Συνεπώς, μένουμε σαν τα στρείδια προσκολλημένοι, μέσα στην Εκκλησία μας, και αποφασίζουμε εν δυνάμει και εξ αρχής να διακόψουμε τις όποιες εθιμοτυπικές, κοινωνικές, εκκλησιαστικές σχέσεις μας με όσους υψηλά ή χαμηλά ισταμένους Κληρικούς ή Μοναχούς/ές ή και λαϊκούς θεολόγους, όπου αναγνωρίζουν, τις ληστρικές αποφάσεις της Κρήτης. Στώμεν καλώς! Αλλά και στώμεν μετά πολύ τρόμου και μετά φόβου, κυρίως, κατά των δύο αιρετικών άκρων του «Ζηλωτισμού» και του «Οικουμενισμού». Αυτό θα είναι ένα πρώτο και σημαντικό ορθόδοξο κατά Θεόν βήμα για τον αντιαιρετικό και αντιοικουμενιστικό αγώνα μας περί μιάς ακριβούς και γνησίας Ομολογίας Πίστεως.

Το απλανές και ορθόδοξον κριτήριον μας, πρέπει να είναι αναντίρρητα η εν Χριστώ Ομολογία Πίστεως καθώς και η ιερά Αποτείχιση μας από τις αιρέσεις και τους αιρετικούς Κληρικούς, και όχι η διακοπή του Λειτουργικού μνημοσύνου αυτών.
Η απολυτοποίησις και η παρερμηνεία του γράμματος και του πνεύματος των ιερών Κανόνων, και η δήθεν αναμφήριστη υποχρέωση, της παύσεως του εν τη λειτουργική πράξη μνημοσύνου, τινός ετερόδοξου και αιρετίζωντος ψευδεπισκόπου, συνιστά, εκ δεξιών πειρασμό, αλλότρια παγίδα και σχισματικοαιρετική πλάνη.

ΤΟ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Θα παραθέσω όμως, αναγκαστικώς, μερικές σύντομες συνοπτικές και αντικειμενικές υπενθυμίσεις, εν ήδη συνοπτικών ερωταποκρίσεων από παρελθοντικά σημαίνοντα Εκκλησιαστικά δρώμενα, εν τη νήσω Κύπρω, πραχθέντα του μακαριώτατου κ. Χρυσοστόμου, για όσους ειδικά διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου:
Ερώτηση πρώτη: Ποιος δύναται να ξεχάσει εκείνη την ληστρική στάση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου όταν το 2008, συγκάλεσε παράνομα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, και κόντρα της πατροπαράδοτης ιεράς Παραδόσεως μας αλλά και ΑΚΡΩΣ αντικανονικά, ένα Διαθρησκειακό Διάλογο, κατ΄ουσία ένα Συγκρητιστικό πανηγύρι και θρησκευτικό καρναβάλι όπου μάλιστα διενεργήθηκαν μέσα σ΄αυτό και μεικτές άνομες Συμπροσευχές μετά των Σχισματικών και Αιρετικών;
Απάντηση πρώτη: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει μακαριώτατε, διότι ακόμη να διενεργηθεί η εν έργοις λόγοις και πράξεσι, εξάπαντος η πραγματική μετάνοια σας για την αιρετίζουσα ή και α-νόητη (άνευ θεο-λογικού νοήματος) υπόσκαψη του πανίερου θεσμού του Αποστολικού και Αρχιεπισκοπικού Θρόνου της Κύπρου μας.
Πολλώ δε μάλλον από πότε μακαριώτατε επιτρέπονται οι συμπροσευχές με τους Σχισματικούς και Αιρετικούς; Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, υπερίπταται ή υπόκειται, των Ιερών και Θείων Κανόνων; Γιατί μακαριώτατε απαξιώνετε το ορθόδοξο Εκκλησιαστικό και Κανονικόν Δίκαιον; Γιατί προσπαθείτε να συμπαρασύρεται το Χριστεπώνυμο πλήρωμα των Ελληνοκυπρίων προς την νεοΕκκλησιολογία του Βατικανού; Άραγε, Εσείς μακαριώτατε, δεν καλλιεργείτε ως κακόβουλος Σπορέας, με τέτοιο ανοίκειο και πεπλανημένο απαράδεκτο τρόπο ένα φρικτότατο Δογματικό Σχίσμα δια της μεταφυτεύσεως της πολυ-αιρέσεως του Οικουμενισμού;
Ερώτηση δευτέρα: Ποιος δύναται να ξεχάσει την ληστρική, βίαια και απειλητική στάση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου έναντι των ρωμαλέων διαμαρτυρομένων Μοναχών (της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου) και Λαϊκών στη Χλώρακα της Πάφου (2009), εν όψει της Μικτής Διαχριστιανικής Επιτροπής των Θεολογικών Διαλόγων, όπου προσπαθούσαν οι εν διαλόγω θεολογούντες Οικουμενιστές, να μας εισάγουν παράνομα, το αθεολόγητο και νεοΕκκλησιολογικό Παποκαισαρικό ή, και Βατικάνειο Πρωτείο του πάπα της Ρώμης, εντός της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας;
Απάντηση δευτέρα: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει μακαριώτατε, διότι ακόμη να διενεργηθεί η εν έργοις λόγοις και πράξεσι, εξάπαντος η πραγματική μετάνοια σας για την αιρετίζουσα ή και α-νόητη (άνευ θεο-λογικού νοήματος) υπόσκαψη του πανίερου θεσμού του Αποστολικού και Αρχιεπισκοπικού Θρόνου της Κύπρου μας.
[Δείτε εδώ: «Βίοι παράλληλοι» Ὡραῖοι ὡς Ἕλληνες! ΠΗΓΗ: Περιοδικό: «O ΖΩΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», Έκδοσις Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, Κύπρου, Τεύχος 106-111, Δεκέμβριος 2010].
Πολλώ δε μάλλον ΟΥΔΕΠΟΤΕ μέχρι τη σήμερον πήγατε να απολογηθείτε στους Σταυροβουνιώτες πατέρες και στον άγιο Γέροντα Καθηγούμενο κ. Αθανάσιο Σταυροβουνιώτη για τον άδικο διασυρμό και τις τιμωρίες που τους επιβάλετε.
Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, όμως, παραμένει ακλόνητη, ως νέος «Στύλος της Ορθοδοξίας», και δια της πολύπειρης Ησυχαστικής και Χαρισματικής αυθεντίας Της, αναχαιτίζει ρωμαλέως και ομολογιακώς, κάθε αιρετίζουσα οικουμενιστική Σας ενέργεια. Φαίνεται όμως ότι δεν προβληματίζεστε.
Ερώτηση τρίτη: Ποιος δύναται να ξεχάσει την ληστρική στάση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, να προσκαλέσει, και εν τέλει να φέρει (το 2010) τον αντίχριστο Παποκαίσαρα του Βατικανού, με την φαντασιακή, εξάπαντος την αρχιεπισκοπική και ψευδεθναρχική ψευδαίσθηση, ότι ο πάπας Βενέδικτος θα διενεργούσε και θα ασκούσε ανάλογους πολιτικούς μοχλούς πιέσεως σε πολιτικούς ταγούς της Ευρώπης για να επιλυθεί «ημίσσ» (=τάχα μου) το Κυπριακό Εθνικό μας Ζήτημα;
Απάντηση τρίτη: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει μακαριώτατε, διότι ακόμη να διενεργηθεί η εν έργοις λόγοις και πράξεσι, εξάπαντος η πραγματική μετάνοια σας για την αιρετίζουσα ή και ανόητη υπόσκαψη του πανίερου θεσμού του Αποστολικού και Αρχιεπισκοπικού Θρόνου της Κύπρου μας.
Πολλώ δε μάλλον ακόμη να μας επιλύσει ο «άγιος Πατερούλης» ή και ο μέγας Ποντίφικας το Κυπριακό μας πρόβλημα. Εμείς τα Λογικά πρόβατα σας, ακόμη αναμένουμε διακαώς, ή μάλλον αφελώς, για να εκπληρωθούν οι αρχιεπισκοπικές προσδοκίες Σας.
Συνεπώς: εκθέσατε απεριόριστα και ανεπανόρθωτα το κύρος της Εκκλησίας της Κύπρου διότι αλλοιώσατε την Ευαγγελική Πατερική Θεολογία Της ελέω τινών ημιεθναρχικών ψευδαισθήσεων Σας. Ενσπείρεται έτσι, από ζήλο άνευ επιγνώσεως και εξ αδιακρισίας, το πνεύμα της διαβολικής διαιρέσεως και του σατανικού σχίσματος με τις φιλοΠαπικές σας ενέργειες.
Ο πάπας της Ρώμης, μετά το γεωστρατηγικοπολιτικοθεολογικό Σχίσμα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε φίλος των Ορθόδοξων. Η Εκκλησιαστική και Πολιτική Ιστορία μας το διδάσκει σε κάθε σελίδα της. Συνεπώς μακαριώτατε είστε και λίαν επιεικώς, άκρως ανιστόρητος, πέραν από αθεολόγητος, Κληρικός.
Πολλώ δε μάλλον διενεργήσατε παράλληλα και αντιχριστιανικές ή συγκρητιστικές συμπροσευχές, μαζί με τον αντίχριστο του Βατικανού, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ανεχθήκατε αντικανονικώς και αντιΕυαγγελικώς οι κατεγνωσμένοι παιδοβιαστές Καρδινάλιοι και λυκάνθρωποι να συλλειτουργηθώσι μαζί με τα Λογικά Σας πρόβατα.
ΟΥΔΕΙΣ σοβαρός τσομπαναραίος θα διέπραττε τέτοιο Εκκλησιαστικό έγκλημα ολκής. Έγκλημα και προδοσία στα εκκλησιαστικά πράγματα. Τα οποία εκζητούν τινά εν θείω δικαίω τιμωρία!
Ερώτηση τέταρτη: Ποιος δύναται να ξεχάσει την ληστρική στάση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, να συμπαρασύρει, εκών άκοντες και δια της βίας σχεδόν άπαντες τους Μητροπολίτες και Χωρεπίσκοπους της Εκκλησίας της Κύπρου στη ψευδοΣύνοδο του Κολυμπαρίου;
Απάντηση τέταρτη: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει.
Ερώτηση πέμπτη: Ποιος δύναται να ξεχάσει τις πολυποίκιλες ληστρικές βίαιες και απειλητικές αψιμαχίες ή αν θέλετε συγκρουσιακές κ.ά. ενέργειες Σας, εντός και κατά την διάρκεια της μοιχοΣυνόδου της Κρήτης, και δη κατά τινών αξιόλογων Ιεραρχών όπου αντιδρούσαν ρωμαλέα και ομολογιακά κατά τινών κακόδοξων «Συνοδικών» Κειμένων;
Τα ίδια και τρισχειρότερα, διενεργείτε, μακαριώτατε άγιε Κύπρου, και στην ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου. Ποιος νομίζετε ότι είστε;
Απάντηση Πέμπτη: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να ξεχάσει τέτοιες δεσποτικές και φασιστικές συμπεριφορές. Πρόκειται καθαρά για αντιχριστιανική συμπεριφορά.
Ερώτηση έκτη: Ποιος δύναται να ξεχάσει την μεγίστη αντιΕκκλησιολογική και ιστορική εκκλησιαστική πλαστογραφία όπου διενεργήσατε εις βάρος τινών άλλων μη ομογνώμων συλλειτουργούντων και φιλάδελφων συνΕπισκόπων σας;
Απάντηση έκτη: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει.
Ερώτηση έβδομη: Ποιος δύναται να ξεχάσει την θρασύτατη συμπεριφορά Σας έναντι του ομότιμου συλλειτουργού Σας και Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και κατά τινών ετέρων Ελλαδιτών Ιεραρχών;
Απάντηση έβδομη: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει.

 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΕΑΣ ΙΟΥΣΤΙΑΝΗΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Επίσης, μόλις ο μακαριώτατος αντιλήφθηκε, και το χώνεψε καλά, ότι ο Παποκαίσαρ του Βατικανού δεν δύναται-διότι δεν θέλει- να επιλύσει το Κυπριακό Εθνικό μας πρόβλημα. Διενήργησε, νέες αρχιεπισκοπικές και επίσημες δηλώσεις, ότι μάλλον πρέπει να ζητήσουμε πολιτική συνδρομή και βοήθεια, για την επίλυση του Κυπριακού, από την Αγία και Μεγάλη Ρωσία!…

Έκανε πρώτιστα τις εν λόγω φιλοΡωσικές δηλώσεις του και έπειτα επήγε ως «νέος Εθνάρχης» και «παποκαίσαρ Τσάρος» εις την μοιχοΣύνοδο της αποστασίας στην Κρήτη… όπου εκεί μεταμορφώθηκε, ελέω Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε μέγα διώκτη και υβριστή των Σλάβων!
(Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gR8dNKj8Czg ).

Εν τέλει ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο μακαριώτατος Κύπρου; Τα εθνοφυλετικά συμφέροντα της Εκκλησίας της Κύπρου ή, τα «υπερεθνοφυλετικά» συμφέροντα της Κωνσταντινουπόλεως; Ή μήπως, τα ανίερα συμφέροντα των Μασονικών Στοών της Κύπρου; Περί του Ελληνικού ή Κυπριακού εθνοφυλετισμού πάντως, δεν ακούσαμε το παραμικρό. Ούτε και πρόκειται να ακούσουμε.

Για όλα τα κακά των Ελλήνων και Κύπριων, ευθύνονται, κυρίως, τα Σλαβικά και Οθωμανικά φύλα. Τέτοιον εμπαθή εθνοφυλετισμό και εθνικισμό καλλιεργώσι αναντίρρητα και οι Μασονικές Στοές, ενώ υπογείως ή πλαγίως π.χ. οι κύπριοι Μασόνοι διεξάγωσι από κοινού με τους Τούρκους κατακτητές, Μασόνους των Κατεχομένων, συνεστιάσεις, φιλοξενίες και τραπεζώματα… Αλλά ενεργούσι και βαθύτερες μασονικές συμπροσευχές και αλληλογνωριμίες… του κρεβατιού, μη επεκταθώ άλλο και τυχόν σκανδαλίσω τους αναγνώστες μου.

Τέτοια τραγελαφική «Κυπριακή επιμειξία», γράψτε ψιλή διαστροφή και μεγάλη δυσωδία, υφίσταται κυρίως, μεταξύ κύπριων ή ελλαδιτών μασονιστών και σοδομιστών, όπου αμφότεροι τρέχωσι και (δια)περνώσι συστηματικά τα οδοφράγματα του Αττίλα, για να σπεύσουν να γνωρίσουν Τούρκους ή και Τουρκοκύπριους «αδελφούς» ή και «αδελφές» εις τα Κατεχόμενα μέρη μας. Το Κυπριακό πρόβλημα, είναι ανύπαρκτο αλλά και λελυμένο για τους εν λόγω σατανόσχημους κύκλους, διότι έχωσι κατορθώσει να προάγουν την Ελληνο(κυπριο)τουρκική φιλία και μεικτή διαστροφή σε σιωπηλό θεσμό! Οι εν λόγω φρικτές πληροφορίες μου προέρχονται από κάποιο γνωστό μου Τέκτονα.

Ερώτηση όγδοη: Ποιος δύναται να ξεχάσει την θρασύτατη συμπεριφορά Σας έναντι του ομότιμου συλλειτουργού Σας και Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας, όταν εν τη Ληστρική Σύνοδο του Κολυμπάριου, επτάκις της ημέρας υβρίζατε, τους Μοσχοβίτες Ρώσους και άλλους Σλάβους και Άραβες συμμάχους των, ως αιρετικούς Εθνοφυλετιστές;

Τον εθνοφυλετικό ρόλο και λόγο σας στα Πολιτικά και Εθνικά πράγματα της νήσου μας τον ξεχάσατε, όλως διά μαγείας, και τα βάλατε τότε αναντίρρητα με την Ρωσία και τους Άραβες συμμάχους της. Πώς πάτε να βγάλετε, έτσι αυθαίρετα, το καρφί από το μάτι του Μοσχοβίτη πατριάρχη ενώ δεν αντιλαμβάνεστε, το δοκάρι, στο δικό σας;

Λοιπόν, τζάμπα μαγκιές, μακαριώτατε. Έχει φανερωθεί προ καιρού ο ρόλος και λόγος Σας και ξεκαθαρίζει πλέον ευκρινώς η εικόνα, ότι είστε το «Μπουλτόγκ» του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Απάντηση ογδόη: Όπως έστρωσες και θα κοιμηθείς μακαριώτατε διότι ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει και δή ο Μοσχοβίτης Πατριάρχης μαζί και σύσσωμη η Πολιτική Ρωσική ηγεσία. Όπου πρόσβαλες συντεταγμένα, δηλ. με την νεοΦαναριώτικη φατρία σου, νυχθημερόν, τα Εθνικά Σλαβικά συναισθήματα και την φυλετική τους υπερηφάνεια. Μπείτε στη θέση τους μακαριώτατε.

Αναντίρρητα, έχωσι μεγάλο λάθος οι Ρώσοι να ονειρεύονται ιμπεριαλιστικές Θεωρίες, περί τινάς Τρίτης Ρώμης. Αλλά όμως, από πότε τα όνειρα, χειμερινής νυκτός, εμπίπτωσι και ποινικοποιούνται είτε από το ποινικό είτε και από το εκκλησιαστικό δίκαιο; Αφήστε και μερικούς να ονειρεύονται, μόνο εσείς έχετε δικαίωμα σε μοιχο-ληστρικά όνειρα, ονείρατα, οράματα και ληστρικές «ονειρώξεις»;

Συνεπώς, άγιε Κύπρου: ΟΥΤΕ ο πάπας της Ρώμης θα μας επιλύσει το Κυπριακόν ζήτημα. ΟΥΤΕ οι Μοσχοβίτες Τσάροι της Ρωσίας. ΟΥΤΕ οι Αγγλοσάξονες και Αμερικανοί. Πολλώ δε μάλλον ΟΥΤΕ κάν οι ημιεθναρχικές Σας ή, οι άστοχες αρχιεπισκοπικές και εκκλησιαστικές Σας ενέργειες ή, ακόμη και οι σωρηδόν πλούσιες επιχειρηματικές Σας ιδιότητες μαζί με τα γνωστά και ιδιαίτερα επιχειρηματικά σας προνόμια σε διάφορους Τραπεζικούς Οργανισμούς και Ομίλους.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΟΚΥΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

 

Και βρισκόμαστε τώρα στην κατ΄εξοχήν ουσία και στον πυρήνα της εμπνεύσεως του εν λόγω εκτενούς αντιρρητικού δοκιμίου μας.

Όλες οι προειρημένες αρχιεπισκοπικές ενέργειες, και αυστηρά θεολογικώς ομιλούντες, διέσπειραν στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της νήσου Κύπρου κ.α. τινά σπέρματα διχασμού, διαιρέσεων, ερίδων, διότι ήτο και είναι σπέρματα ή αν θέλετε σατανόπνευστα σπόρια τινών Σχισμάτων και Αιρέσεων.

Το κεράσι βέβαια, στην τούρτα των αντιρρητικών ερωταποκρίσεων μας, είναι ακριβώς το επόμενο:

Ερώτηση ένατη: Ποιος δύναται να ξεχάσει μακαριώτατε, ότι μετά την κακοΣύνοδο των Αρχιοικουμενιστών, και μόλις υπεγράψατε (αλλού υπεγράψατε παρανόμως «αντ΄Αυτών» ως νέος παποκαίσαρας) τα κακόδοξα και αιρετίζοντα Επίσημα Συνοδικά Κείμενα, μόλις ήρθατε στην Κύπρο (Ιούλιον 2016) εκδώσατε μία φρικτή και ληστρική ΑΙΡΕΤΙΚΩΤΑΤΗ ανακοίνωση και Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο, ένα ετερόδοξο εκκλησιαστικό μήνυμα προς τον ευσεβή Λαό μας, όπως αποδεχθεί και αναγνωρίσει, ως δήθεν ορθόδοξη, την ληστοΣύνοδο των μοιχοζευκτών Οικουμενιστών, και ως τάχα μου μία νέα «Αγία» και «Οικουμενική» Σύνοδο;

Απάντηση ένατη: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει μακαριώτατε.

Και ευελπιστούμε και προσευχώμεθα πλέον γονατιστοί, προς τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας, ότι μακαριώτατε θα βρεθώσι, λίαν συντόμως, μια χούφτα ευσεβείς και ρωμαλέοι Κληρικοί, Μοναχοί και θεολόγοι, της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, όπου θα συμπροβληματίσουν σε κάποια ετεροχρονισμένη φάση ΑΠΑΝΤΕΣ τις αιρετίζοντες και γυμνή τη κεφαλή κακοδοξίες Σας και να σας (δια)κόψουν παραδειγματικά και ιεροΚανονικά το Λειτουργικόν Σας μνημόσυνο.

Βέβαια δεν τρέφομαι έωλες ψευδαπάτες, διότι ως γνωστό τοις πάσι ο δεσποτισμός σας είναι πασίγνωστος και υπερόριος, ότι μάλιστα προσπαθείτε με κάθε λογής πανουργία και παγκάκιστο μέσω να φιμώσετε την κάθε αντιοικουμενιστική εν Κύπρω φωνή.

Η ληστρική Εγκύκλιος της ιεράς Συνόδου της Κύπρου αλλά και το κακόδοξο Μήνυμα προς τον Λαό έχει εκδοθεί πλέον και σε ειδικό κατηχητικό βιβλιαράκι όπου διανέμεται δωρεάν εις ολόκληρη την Κύπρο. Μάλιστα τα ίδια αιρετίζοντα και ψευδόδοξα κείμενα έχωσι τοποθετηθεί και εντός των Ημερολογιακών Τυπικών.

Έγκυρες πληροφορίες μας λένε: ότι οι ρωμαλαίοι Μοναχοί της ιεράς Μονής Σταυροβουνίου ΑΠΕΣΥΡΑΝ άρδην τα εν λόγω κακόδοξα Τυπικά όπου προπαγανδίζωσι την Ληστρική Σύνοδο. Είθε να βρεθούν άξιοι μιμητές των.

Η εκκλησιαστική ανυπακοή δια της ιεράς Αποτειχίσεως, και συγκεκριμένα δια της διακοπής του Λειτουργικού μνημοσύνου του αιρετίζοντως μακαριωτάτου, είναι μονόδρομος, για όσους Κληρικούς Μοναχούς και Λαϊκούς έχωσι μεγάλο συνειδησιακό πρόβλημα.

Όσοι όμως δεν έχωσι τέτοιο πρόβλημα θα πρέπει να υψώσουν ομολογιακή και ισχυρά φωνή διαμαρτυρίας κατά του αρχι-Οικουμενιστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου διότι εμπίπτει στους κακόδοξους Προκαθημένους.

Διότι μακαριώτατε, το κακόδοξον εκκλησιαστικόν Σας φρόνημα και μητρώον δεν έχει πάτο, δηλαδή είναι απύθμενο, όπως και το θράσος Σας, και κάποιος τέλος πάντων, θα πρέπει Χάριτι Κυρίου να σας αναχαιτίσει έγκαιρα και προτού αναχωρήσετε ανέτοιμος και αμετανόητος για την όντως Ζωή την μετά θάνατον.

Μέχρι στιγμής μοναδική σοβαρή αναχαίτησις που παθαίνετε μακαριώτατε, είναι προερχομένη από την Μεγαλοκωνσταντίνειον Ακρόπολη της Ορθοδοξίας μας την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου… και το γνωρίζετε πάρα μα πάρα πολύ καλά αυτό.

Ασχέτως του ότι καταστήσατε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα Σταυροβουνιώτη αφωνότερον και των ιχθύων ή, και ως πειθήνιο όργανο ανδρείκελο και πιόνι σας. [Δείτε παρακαλώ το άρθρο μας εδώ, εδώ, εδώ και εδώ: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»].

Με γελοίες μαριονέτες πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε.

Το Σταυροβούνι της νήσου των Αγίων μπαίνει και θα συνεχίσει να μπαίνει ως Δαβιδική σφήνα ή και σφενδώνη στα άνομα συγκρητιστικά παίγνεια Σας.

ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!…

Και προσκαλώ κατ΄επείγον παρακλητικά: τον κάθε γνήσιο Ορθόδοξο Χριστιανό της Κύπρου και το κάθε πνευματικό παιδί της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου να σταθεί σήμερον, ισχυρός αρωγός και άρδην συμπαραστάτης δίπλα από το αντιΟικουμενιστικό ανδρώο και Στουδιτικό Κοινόβιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, διενεργώντας τη σήμερον και άμεσα εκκλησιαστική ανυπακοή και ιερά Αποτείχιση κατά των αιρέσεων του Κολυμπαρίου και κατά του αιρετίζοντος και ψευδεπίσκοπου μακαριωτάτου μετά των συν αυτώ όπου τις διοχετεύωσι σήμερον, υποδορίως, μέσα εις την Εκκλησία της Κύπρου.

ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!! ΑΝΑΘΕΜΑ!!!

ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!

ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.

ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ: ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΝΑ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙΣ, ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ, ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ, ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ, ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ, ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ.

ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΙ!

 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΑΝΤΙ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΤΗΝ «ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΚΑΤΑΡΑΤΟΥ» ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

 

Οι αυλοκόλακες συμβούλοι σας, Κληρικοί και Λαϊκοί θεολογούντες ή, και αθεολόγητοι, μάθετε το από τον υποφαινόμενο διαδικτυακό και δημόσιο ελεγκτή σας, ένα ασήμαντο αχρείο και έσχατο μέλος της Εκκλησίας μας, σας έχωσι καταστρέψει και διασύρει σε υπεμέγιστο βαθμόν ενώποιον του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μακαριώτατε, ΟΥΤΕ την έξωθεν (υπό των κοσμικών και αθέων ανθρώπων) πολλώ δε μάλλον ΟΥΤΕ κάν την έσωθεν (εκ των μελών της Εκκλησίας) καλή μαρτυρία δεν έχετε πλέον.

Απωλέσατε αμφότερες τις σημαντικές μαρτυρίες και ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου μας, ο ημιεθνάρχης μας εφάνη παντελώς γυμνός.

Βέβαια, η πλέον αλησμόνητη και αιρετίζουσα ενέργειά σας ήτο η ακριβώς επόμενη:

Ερώτηση δεκάτη: Ποιος δύναται να ξεχάσει την ληστρικότατη και αντικανονικότατη, μονομερώς, υπογραφή Σας ( δηλ. άνευ τινάς Συνοδικής αποφάσεως ή συμβουλής και εν τέλει μίας Συνοδικής Διαγνώμης) μετά τινός Αρχιραβίνου Σιωνιστή, για την «άρση του Θεοκτόνου» Ισραήλ, και την απενοχοποίηση του Θεοκατάρατου Σιωνισμού;

Απάντηση δεκάτη: ΟΥΔΕΙΣ δύναται να το ξεχάσει μακαριώτατε.

Μεγίστη απόδειξη, ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι αιμοροούσα, ελέω του δεσποτικού χαρακτήρος του μακαριωτάτου, διό και υφίσταται σημαίνον έλλειμα Συνοδικότητος. Μέχρι και οι αλλοεθνείς Προκαθήμενοι έχουσι αντιληφθεί καθαρά πλέον ποιος είναι ο παγκάκιστος τσάρος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Πατριάρχης της Μόσχας, δεν έκρυψε την μεγάλη στεναχώρια και τη δυσφορία του που του την δημιούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με τις ανοίκειες και επιθετικές δηλώσεις του εις το Κολυμπάρι, επ΄αυτού λάβετε δειγματοληπτικά, μερικά δημοσιεύματα όπου το καταγράφωσι γλαφυρά:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση των δύο Προκαθημένων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του, για την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, όπου αναφέρθηκε στην στάση του Πατριαρχείου Μόσχας.» (Πηγή: Ιστοσελίδα «ΡΟΜΦΑΙΑ», Άρθρο: Έφτασε στη Μόσχα και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, http://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/11527-eftase-sti-mosxa-kai-o-arxiepiskopos-kuprou ).

ΟΙ «ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ» ΑΔΟΛΕΣΧΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΤΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μακαριώτατος απεκάλυψε και το περιεχόμενο με τις συνομιλίες μετά του Ρώσου Πατριάρχου:
«Εμείς στην Κύπρο τώρα τα τελευταία χρόνια κάναμε πανεπιστήμια, εσείς επί αιώνες έχετε πανεπιστήμια. Εσείς πρώτοι πήγατε στο φεγγάρι. Εχετε αστρονόμους διεθνούς φήμης και θα μπορούσαν να συμβουλεύσουν για την ορθότητα του νέου Ημερολογίου και θα μπορούσατε να υπερπηδήσετε αυτό το πρόβλημα που έχει η Εκκλησία σας αυτή τη στιγμή. Ελάτε να καθίσουμε να συνεργασθούμε και οι δικοί σας να σας πουν ποιο είναι το ορθόν και να το πράξουμε. Εγώ είμαι στη διάθεσή σας. Δεν σας εχτρευόμαστε. Ισως να νομίσατε ότι η Εκκλησία Κύπρου εχθρεύεται τη Μόσχα, κάθε άλλο, θέλουμε τη συνεργασία… περισσότερο γι’ αυτό πήγα, για να του πω πως αν θέλετε συνεργασία θα την έχετε.» (Πηγή: Ιστοσελίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»).

Αλλά όμως, εξ όσων φαίνεται επ΄ αυτό το αντικειμενικό ντοκουμέντο, ο μακαριώτατος Αρχιεπισκόπους Κύπρου, δεν το τους είπε μάλλον και τόσο καθαρά και ξάστερα, ή, πιθανότατα να τους το άφησε ως καθαρόν υπονοούμενο, ότι δηλαδή, εμείς οι Κύπριοι είμεθα συνεργάσιμοι άνθρωποι και θα συνεργαστούμε σαφώς (ακόμη και μαζί με εσάς τους «Εθνοφυλετιστές» Ρώσσους), ΟΜΩΣ, υπό μίαν βασικότατη και αναντίρρητη προϋπόθεση, όπου την εντέλλει και ενσπείρει το «ορθόδοξο Βατικανό» των νεοΦαναριωτών της Κωνσταντινουπόλεως: αν και μόνο αν θα μεταρρυθμίσετε το Παλαιόν Ημερολόγιον και μεταβείτε, σαν και εμάς (Κων/Πολη, Αθήνα, Κύπρος, Αλεξάνδρεια), εις το Νέο Ημερολόγιον.

Καθαρός εκβιασμός [η εν λόγω ενέργεια], μεγίστη πανουργία και παγκακόδοξη πονηρία [η ίδια ενέργεια] από τη «φαμίλια» των Δόν Φατριαρχών.

Από πότε έχει πρόβλημα η Εκκλησία της Ρωσίας με το Παλαιό Ημερολόγιο;

Δηλαδή ο μακαριώτατος, πήγε ως φιλοξενούμενος του Πατριάρχου Μόσχας, για να εορτάσουν τα «χάπυ μπέρθτεϋ ττού γιού» του, και επ΄αυτής της σεκουραλιστικής αντιΠαραδοσιακής ευκαιρίας, του ενσπείρει κακόδοξους λογισμούς νεωτερισμών, Σχισμάτων και αντιΠαραδοσιακών αποκλίσεων από την Σλαβική και Καθολική Ιερά Παράδοση; Μάλιστα αγαπητοί φίλοι και φίλες, τέτοιο είναι το απύθμενο και διαβολικό θράσος [χαρακτηρίζω την ενέργεια του θράσους, και ελπίζω να είναι κατανοητό] του αρχιεπισκόπου μας.

Πήγε για να διαπραγματευθεί, ως ανίδαιος και αθεολόγητος νεοΦαναριώτης Συγκρητιστής, [εδώ πράγματι χαρακτηρίζω λίαν επιεικώς τον μακαριώτατο] μάλλον καλύτερα, πήγε ως ένας ρασοφόρος επιχειρηματίας (για να ακροβολογούμε) για να διενεργήσει ένα είδος παράδοξης συναλλαγής, συμμαχίας και συνεργασίας, ένα δούναι και λαβείν, μετά τινάς ληστρικής και σατανικής ιδιοτέλειας [αυτό το ήθος εκπορεύεται από την προειρημένη ενέργεια του μακαριωτάτου], μετά των Μοσχοβιτών, υπό την αδήριτη προϋπόθεση η Αγία και Μεγάλη Ρωσία να αποταχθεί και να αποκόψει, παντελώς, την ιερά παράδοση και τις πατρογονικές ρίζες της από του Εκκλησιαστικού Παλαιού Ημερολογίου της. Καμαρώστε τον «αστροναύτη» [ελέω των αερολογιών του] Αρχιεπίσκοπο μας…

Και τούτο το διαπράττει ο μακαριώτατος κάτω από το φοβερό κόμπλεξ κατωτερότητος , όπου επρόδωσε τα ιερά και τα όσια της Ιεράς Παραδόσεως των Ορθοδόξων, ελέω του «θείου» Μαμωνά, και τις έωλες ψευδαισθήσεις του περί μίας πεπερασμένης εθνοφυλετικής Εθναρχίας.

Να σημειωθεί δε ότι το ζήτημα Παλαιόν και Νέον Εκκλησιαστικόν Ημερολογίον και Εορτολόγιον δεν εμπίπτει καθόλου στις αρμοδιότητες της Επιστήμης της Αστρονομίας. Από αστρονομικής απόψεως, έχει δίκαιον ο μακαριώτατος, ότι το Παλαιόν Ημερολόγιον είναι εσφαλμένο.

Είναι εσφαλμένο από αστρονομικής και μόνον απόψεως. ΔΕΝ είναι όμως, εσφαλμένον, από εκκλησιαστικής και θεολογικής απόψεως.

Το Παλαιόν Ημερολόγιον είναι μέρος της Λειτουργικής ιεράς Παραδόσεως των Ορθοδόξων Χριστιανών σχεδόν 19 ολόκληρους αιώνες. Το Ημερολογιακό Ζήτημα είναι μέρος, αμειγώς, της Θεολογικής επιστήμης της Λειτουργικής, και όχι ζήτημα της Αστροφυσικής. Επι μέρους εορτολογικά σημεία, π.χ. περί του Πασχαλίου, υφίσταντο πράγματι κάποια συγκεκριμένα αστροφυσικά κριτηρία τα οποία και έχουσι επικυρωθεί από την Α΄ αγία Οικουμενική Σύνοδο.

Η Εκκλησία του Χριστού μας, όμως, δεν συμπορεύεται, και ούτε πρέπει να συμπορεύεται, με τα νεώτερα, τα σύγχρονα ή και μόλις με τα εκάστοτε τελευταία και ευμετάβλητα επιστημονικά συμπεράσματα των Θετικών Επιστημών. Διότι η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία δεν είναι Ουμανιστικός Οργανισμός, αλλά Θεανθρώπινος και Μυστηριακός. Υψηλά γράμματα για τον μακαριώτατο Κύπρου. Νομίζει, ότι διευθύνει μία τουριστική ή τραπεζική επιχείρηση. Τα επιστημονικά συμπεράσματα των Θετικών Επιστημών δεν είναι εσαεί, απαρασάλευτα, αμετάβλητα και σταθερά.

Ενίοτε μάλιστα, ανατρέπονται άρδην, καθώς μας διδάσκει, διαχρονικά, τόσο η Ιστορία της Επιστήμης όσο και η Φιλοσοφία της Επιστήμης.

Η «ετερόδοξη Εκκλησία» του Παπισμού και του Λουθηροκαλβινισμού όμως, συμπορεύονται και συμπαρατάσσονται με τα εκάστοτε και εκασταχού νεώτερα και σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός όμως είναι Ουμανιστικός Οργανισμός. Διότι δεν είναι η Εκκλησία του Χριστού. Ο Παπισμός είναι η ψευδοΕκκλησία ή η εκκλησία του πάπα της Ρώμης. Οι Ουμανισμοί και οι ομολογιακές θρησκείες, έχωσι ελλείψεις, και συνεπώς τις αναπληρώνουσι από τις Θετικές επιστήμες.

Η Εκκλησία του Θεανθρώπου Χριστού τι ελλείψεις έχει; Ο άγιος Γέρων Παΐσίος ως Παραδεισοναύτης και πλέον μόνιμος ένοικος της Βασιλείας των Ουρανών, μας το ξεκαθάρισε το ζήτημα, ότι η μοναδική έλειψη που έχει η Εκκλησία μας είναι η παντελής απουσία σοβαρών Ιεραρχών. Παράδειγμα: ο Κύπρου μετα των συν αυτώ.

Συνεπώς μακαριώτατε, στη όλη παράδοξη και λογικοφανή, εξάπαντος μία σοφιστική και ύπουλη συλλογιστική σας ξεκινάτε κυρίως από εσφαλμένες, πλανεμένες και νεοΒαρλααμίτικες (=αιρετικές) προϋποθέσεις. Διότι, εισάγετε μακαριώτατε, εις τα Εκκλησιαστικά πράγματα και την ιερά Παράδοση μας, τινά Ουμανιστικά και εξωΕκκλησιαστικά α-θεολόγητα κριτήρια, όπως εκείνα τα κριτήρια των Θετικών Επιστήμων.

Από πότε κρίνουμε τα Εκκλησιαστικά Θεολογικά και Λειτουργικά Ζητήματα με βάση την πολύ ενδιαφέρουσα και πολύτιμη επιστήμη της Αστρονομίας;

Ως γνωστόν τα αστροφυσικά επιστημονικά δεδομένα αλάζουν και μεταβάλλονται συνεχώς. Συνεπώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα έχουμε ένα αλάθητο κοσμικό ημερολόγιον ή ένα κοσμικό ημερολόγιο όπου δεν θα αποκλίνει. Διότι, επιπρόσθετα, ακόμη και το Νέο Ημερολόγιο, λέγεται από τους ειδικούς, ότι πρέπει και αυτό να διορθωθεί, σε ένα Νεώτερο και σύγχρονο Ημερολόγιο, σύμφωνα με τά μόλις τελευταία και σύγχρονα Αστρονομικά δεδομένα.

Από πότε κριτήριον του ορθοδόξως και απλανώς θεολογείν ή και επισκοπεύειν το εκκλησιαστικό Χριστοφόρο πλήρωμα της Εκκλησίας είναι: η Επιστήμη της Αστρονομίας, η επιστήμη της Γενετικής, η επιστήμη της Βιολογίας, η επιστήμη της Φιλοσοφίας, η επιστήμη της Νομικής, οι Πολιτικές επιστήμες, η επιστήμη των Οικονομικών, η επιστήμη της Νανοτεχνολογίας, η επιστήμη της Μηχανικής, κ.ο.κ.;

Η εν λόγω δημόσιες ή και ιδιωτικές δηλώσεις (συνεπώς οι κακόδοξες ενέργειες του και όχι το τίμιο πρόσωπόν του) του μακαριωτάτου, εμπίπτωσι στην αίρεση της Εκκοσμικεύσεως και κυρίως στην αίρεση του νεοΒαρλααμισμού. Δηλαδή ο μακαριώτατος είναι νεοΒαρλααμίτης [και τούτο αποδεικνύεται θεολογικά με τα προειρημένα αποδεικτικά στοιχεία που καταγράφουμε και όχι μόνον].

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί τέλος πάντων, ένας άξιος και ορθόδοξος Κληρικός της επαρχίας της ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου θα του διακόψει ρωμαλέα και ομολογιακά το Λειτουργικό του μνημόσυνο.

 

ΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΩΝ» ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 

Επί τη βάσει του συγκεκριμένου και προειρρημένου μόνου αποσπάσματος, προκύπτωσι, μερικά επόμενα λογικά, αμείλικτα, ρητορικά αλλά και σοβαρά, κατά την προσωπική σκέψη μας, ερωτήματα:

Πώς είναι δυνατόν ο άγιος Κύπρου να παρέχει Εκκλησιαστικές συμβουλές στον άγιο Μόσχας;
Πώς είναι δυνατόν ο Κύπρου να παρέχει Αστρονομικές συμβουλές στον Μοσχοβίτη Προκαθήμενο; [Επιτρέψτε μου και ολίγον μαύρο χιούμορ στη συνέχεια]. Κατέχει κανένα απλό πτυχίον ή κανένα διδακτορικόν Αστροφυσικής; Και αν ναί, ποιος του το παρεχώρησε; Μήπως… η διεθνούς και υπερσυμπαντικής φήμης «Ν.Α.Κ.Α.» (καθόλα άγνωστη και μυστική για το ευρύ επιστημονικό και απλοϊκό κυπριακό κοινό) «Ναυτοαστρονομική Ακαδημία» της εν Κύπρω ιεράς Αρχιεπισκοπής;
Ο Μόσχας περίμενε εναγώνια (!) τον Αρχιεπίσκοπο μας, για να μεταβεί από την Κύπρο στη Μόσχα, για να τον ενημερώσει ο δεύτερος περί του Παλαιού Ημερολογίου και περί της Αστρονομικής διαφοράς;
Γιατί ο Κύπρου υποτιμά την νοημοσύνη των ομοτίμων συνεπισκόπων του; Και ο Μόσχας, γιατί δεν ερώτησε τον Κύπρου να του πεί ΕΝΑ όνομα, τινός «Κυπρίου Αστροναύτη», που εκατόρθωσε να βγεί εκτός της γηίνης ατμόσφαιρας;
Ποιος είπε του μακαριώτατου, ότι οι Ρώσοι επιθυμώσι Ημερολογιακή μεταβολή; Ποιος κούρδισε τον Κύπρου να ξεστομίζει τέτοια επικίνδυνα κουραφέξαλα;
Γιατί αναμειγνύεται με απύθμενη θρασύτητα και περίσσεια σπιουνιά, στα εσωτερικά Εκκλησιαστικά πράγματα της Ρωσίας; Τούτο δεν είναι αντιΚανονική εισπήδησις του αρχιεπισκόπου στα εκκλησιαστικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ρωσίας;
Μήπως ενήργησε τέτοιο αποτρόπαιο πράγμα, για να ενσπείρει και να διαδώσει και εκεί τα αιρετίζοντα και κακόδοξα φρονήματα του;
Αντιλαμβάνεται ότι διατυπώνει ανοησίες ολκής στον τετραγωνισμένο του κύκλου;
Ή μήπως, νομίζει, ότι οι αμπελοφυλλοσοφιστίες του είναι ιερο-Χρυσοστόμεια ανθοδέσμη;
Αντιλαμβάνεται ο ταλαίπωρος άνθρωπος, ότι μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς και ότι διασύρει (γράφτε: εξευτελίζει διηνεκώς) τον Αποστολικό και Αυτοκέφαλο θεσμό του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου;
Ερωτήθηκε μήπως, υπό του αγίου Μόσχας ή, μήπως ο μακαριώτατος, εμίλησε, από ιδική του πρωτοβουλία;
Αν εμίλησε με δική του πρωτοβουλία, για ποιον ακριβώς λόγο τότε να θέσει τέτοιο σχισματικοαιρετικό εκκλησιαστικό ζήτημα στον Πατριάρχη της Μόσχας;
Για να ενσπείρει θεωρητικά και κατ΄επέκταση, να δημιουργήσει σε πρακτικό επίπεδο, ένα μείζον Εκκλησιαστικό Ημερολογιακό Ζήτημα, στην αχανή Μεγάλη Ρωσία, με απροσμέτρητες κυρίως εμφύλιες συνέπειες όπως λ.χ. πολεμικές διαμάχες και συγκρούσεις;
Ο μακαριώτατος, εξέφραζε αυθόρμητες σκέψεις, ή μήπως, ήτο βαλτός εκ του οικουμενικού Πατριαρχείου; Προσωπικά εικάζω και ποντάρω στο δεύτερο.
Ο μακαριώτατος, γνωρίζει την ευαισθησία των Σλάβων για το Παλαιό Ημερολόγιον; Ναι ή ού;
Και αν δεν γνωρίζει, γιατί δεν ερώτησε τον σεβασμιώτατο Ταμασού για να τον ενημερώσει; Μα τι λέγω ο άθλιος, αφού οι Κυκκώτες είναι μέχρι μυελού των οστέων τους ορκισμένοι Οικουμενιστές. Συνεπώς, και ο Ταμασού θα συμφωνεί με την μεταβολή του Παλαιού Ημερολογίου στη Ρωσία. Συνεπώς, ούτε ο Ταμασού, σεβάστηκε την πολυετή φιλοξενία που έλαβε από την Εκκλησία της Ρωσίας κατά την φοίτησή του στο ιερό Μοναστήριο της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ.
Αλλά όλοι αυτοί οι κύπριοι Κληρικοί και Ρωσόφιλοι «καλοθελητές» γιατί άραγε παρεμβαίνουν σε εκκλησιαστικά (ανύπαρκτα) ζητήματα Αυτοκεφάλων Εκκλησιών;
Μήπως για να τους δημιουργήσουν απ΄το μηδέν τέτοια Εκκλησιαστικά προβλήματα;
Είναι δυνατόν να είσαι κάποιου φιλοξενούμενος και να εκβιάζεις εμμέσως πλήν σαφώς, τον φιλοξενούντα σε, με επιχειρηματικά η εκκλησιαστικά διλλήματα, στα οποία μάλιστα να αποδεικνύεσε ως αδαής, πονηρός, πανούργος, α-νόητος και κυρίως ημιμαθής;
Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δεν θεραπεύωσι στις Αυτοκεφάλες Εκκλησίες μας, ΑΠΟΛΥΤΑ, το Μεταξάκειον Σχίσμα (Ημερολογιακό Ζήτημα), όπου μας το επέβαλε ο Αρχιμασσώνος Οικουμενικός Πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης;
Γιατί ο Μακαριώτατος, επιθυμεί την εκκλησιαστική διάσπαση και τον εκκλησιαστικό διχασμό των Ρώσων σε Νεοημερολογίτικες και Παλαιοημερολογίτικες Παρατάξεις;
Ο Κύπρου γιατί παραθεωρεί και παραγνωρίζει τις θλιβερές συνέπειες του Λειτουργικού Σχίσματος, με εκείνα τα τραγικά γεγονότα της βιαίας και πραξικοπηματικής μεταβολής (1923) του Παλαιού στο Νέο Ημερολογίο στην Ελλάδα και στην Κύπρο;
Είναι χαϊβάνι και αφελής ο άνθρωπος, ή μήπως, κάτι το χειρώτερο;
Ή μήπως, διενεργεί, όσα κακόδοξα διενεργεί, από αντιΕκκλησιαστικό δόλο, ιδιοτελή συμφέροντα, και κακή προαίρεση; Ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος, και δή μεγαλόσχημος Κληρικός, συμβουλεύει και σπέρνει Σχίσματα και αιρέσεις; Που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια σ΄όλα αυτά;
Ποια είναι τα βαθύτερα κίνητρα του Αρχιοικουμενιστού Κύπρου, ώστε, να επιθυμεί(;) ένα εμφύλιο διχασμό ίσως και ένα νέο πανΣλαβικό αιματοκύλισμα στη Ρωσία κ.α. και δή από ένα Σλαβικό Ημερολογιακόν Ζήτημα;

 

Η ΑΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΙΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο όπου παραθέτει από ιστορικές εκκλησιαστικές πηγές, αρκετά Επίσημα Πατριαρχικά Έγγραφα και Επιστολές των αγίων Πατριαρχών: Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμίου του Τρανού και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Μελετίου του Πηγά, όπου αμφότεροι επολέμησαν κυρίως αντιρρητικώς, ομολογιακώς και μαχητικώς, και μέχρι εσχάτων για την μη μεταβολή του Παλαιού Ημερολογίου, πρόκειται για εξαιρετικό βιβλίο του καλού συγγραφέως και Δασκάλου κ. Νικολάου Μάννη: ο «ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΕΛΕΚΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ», Αθήνα, 2015, σσ. 235.

Ως επίλογο, για τις αρχιεπισκοπικές αντιρρήσεις μας, επιθυμώ να παραθέσω στους αναγνώστες μου ένα μικρό απόσπασμα μίας σημαντικής επιστολής, του σύγχρονου Γέροντος και οσίου πατρός Φιλοθέου του Ζερβάκου, προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρό Δαμιανό, περί του Ημερολογιακού Ζητήματος ή Μεταξάκειου Σχίσματος, για να αντιληφθείτε λίαν καλώς, τι σόϊ μαλαγανιές σκαρώνει και διενεργεί ο αιρετίζων μακαριώτατος της Κύπρου, αλλά και ποια απελπιστική ήτο τότε (1923 και μετά) η κατάσταση με το εν λόγω Λειτουργικό Σχίσμα:

«Είς τα στόματα πολλών χριστιανών δεν ακούγεται άλλο δια τους Αρχιερείς παρά οι Θεοκατάρατοι, οι Θεόργιστοι, οι αναθεματισμένοι, οι Θεοκάπηλοι, οι Θεομπαίκται που θέλουν να μας φραγκέψουν! (…) Εάν θέλετε να μη εκλείψη η Ορθοδοξία, λάβετε σθένος, θάρρος και ζήλον και φροντίσατε εν συννεννοήσει μετά των άλλων Πατριαρχών να επαναφέρουν το (Παλαιό) ημερολόγιον και να βάλετε επιτίμιον, ως και οι Άγιοι Πατέρες, εις εκείνους όπου τολμούν να καινοτομούν και αλλάζουν τας παραδόσεις, και ούτως θ΄ απολάβη γαλήνην και ευτυχίαν και χαράν η Εκκλησία, και καταισχυνθούν οι Μεταξάκης και λοιποί όμοιοι, οι ποιούντες τα σκάνδαλα και τους νεωτερισμούς. Ει δ΄άλλως, αναμένετε ολίγον και θα ιδήτε την οργήν του Θεού, η οποία ήρχισε από τους πρωταίτιους Αρχιερείς, οι οποίοι δια να περιφρονήσουν τας παραδόσεις των θεοφόρων Πατέρων, περιεφρονήθησαν από την πολιτείαν και τους ανθρώπους». (π. Θεόδωρος Ζήσης, Ο ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Α΄έκδοση, 2014, εκδόσεις: «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», σελ. 242-245).

Να είναι βεβαιος ο μακαριώτατος Κύπρου, ότι ήδη έγινε μεγάλο ανέκδοτο στις Σλαβικές χώρες και αλλού οι βεβλαμένες «αστρονομικές» μπαρούφες και ασυναρτησίες του προς τον Πατριάρχη της Μόσχας. Βέβαια, θα τον «σημαιοστολίζωσι» κανονικότατα οι Σλάβοι και μετά προειρρημένα (δια)κοσμητικά επίθετα όπου οι Χριστιανοί χρησιμοποιώσι εν ιερά αγανακτίσει και διαχρονικά κατά των αιρετιζόντων και σκανδαλοποιών Αρχιερέων. Όπου το συζήτησα μέχρι στιγμής το εν λόγω ζήτημα, των δηλώσεων του Κύπρου στη Μόσχα, μας οδήγησε σε μεγάλο ξεκαρδιστικό και διασκεδαστικό γελόκλαμα. Ομολογώ και εξομολογούμε δημόσια την αμαρτία μου. Ο Κύπρου κατάντησε, άκρως διασκεδαστικός αρλεκίνος του «Μεγάλου Βασιλέως» και μικροΣουλτάνου της Πόλεως.

Οι απανταχού Ρώσσοι και Σλάβοι, διασκεδάζωσι πλέον με την καρδιά τους για τις υψιπετείς (!) «αστροναυτικές» ανοησίες και κουταμάρες του αρχιεπισκόπου μας, όπου μας ρεζιλεύει, δυστυχώς, διεθνώς και παγκοσμίως για τις τζάμπα μαγκιές και τις αερολογίες του, επειδή νοιώθει, φαίνεται, ως ένας οικονομικά πανίσχυρος επιχειρηματίας. Σήμερα οι ενεργοποιημένοι Χριστιανοί της Κύπρου, Κλήρος, Μοναχισμός και Λαϊκοί, κοχλάζωσι, από ιερά αγανάκτιση για τα σκάνδαλα και τους νεωτερισμούς που εισάγει ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με σύσσωμη την κυπριακή Ιεραρχία, εντός της Εκκλησίας της Κύπρου, ελέω της μοιχοΣυνόδου των Κολυμπαριστών.

Οι Ιεράρχες της Κύπρου, την σήμερον, όχι μόνο δεν φροντίζωσι να θεραπεύσουν ποιμαντικώς το Λειτουργικό και Ημερολογιακό Σχίσμα, μεταξύ Νεοημερολογιτών και Παλαιοημερολογιτών, αλλά έτι περαιτέρω, υποσκάπτωσι και καινοτομώσι, την Αποστολική Εκκλησία της νήσου, (δια)σπέρνωντας αδιαμαρτύρητα, υπό τινάς αθέου και ενόχου ανοχής-σιωπής, τα διαβόητα ληστρικά και αιρετικά αποφασισθέντα της Συγκρητιστικής κακοΣυνόδου της Κρήτης.

Η ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, περιφρόνησε και διέστρεψε δια τινάς ληστρικής Αρχιεπισκοπικής Εγκυκλίου, τας ιεράς Παραδόσεις των Θεοφόρων Πατέρων, έσπειρε ως μη όφειλεν τα σατανικά ζιζάνια του ψυχόλεθρου Σχίσματος και των πολύ-Αιρέσεων, και ετσι ήγγικε ο καιρός για να θερίσουν την περιφρόνηση του Παντοδύναμου Θεού αλλά και την περιφρόνηση από τον Λαό του Θεού.

Ζητώμεν συνεπώς μία ελευθέρα και ζώσα Αγιοπνευματική Εκκλησία της Κύπρου, από τα διαβολικά δεσμά του ιεροκρατικού Δεσποτισμού και φιλαδέλφου Κληρικαλισμού, όπερ κυρίως θα καταδικάσει εν Συνόδω την Ληστρική Σύνοδο της Κρήτης, τον παναιρετικό Οικουμενισμό, διαφορετικά, επιβάλλεται άμεσα και Προδρομικώς, τινά Εκκλησιαστική και αγία ανυπακοή από το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, Κλήρο-Μοναχισμό και Λαϊκούς δια μέσω της δυνητικής ενεργοποίησης του ΙΕ΄ ιερού Κανόνος της αγίας Α΄Β΄ (Πρωτοδευτέρας) Συνόδου.

Εξάπαντος σε δευτερεύον στάδιο, η Εκκλησία της Κύπρου, με άμεση συννεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα πρέπει τελικώς να επανέλθει (καθώς το έπραξε η Εκκλησία της Πολωνίας το 2014) στο Παλαιό Ημερολόγιον, ώστε να αποκατασταθεί το εν Κύπρω Ημερολογιακό Λειτουργικό Σχίσμα αλλά και για να εορτάζουμε ομοιόμορφα τις ίδιες ακριβώς ημέρες με τους Αγίους Τόπους και με τη Μητέρα πασών των Εκκλησιών, το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, με το Άγιον Όρος καθώς και με τις Ορθόδοξες Τοπικές Σλαβικές Εκκλησίες.

Η ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΝ

Ο Πατριάρχης της Μόσχας, μπορεί να διενήργησε μέχρι στιγμής μπόλικες οικουμενιστικές και αντιΚανονικές ενέργειες, αλλά νεώτερες πληροφορίες στο αντιΟικουμενιστικό μέτωπο της Ρωσσίας, μας λένε ότι ήδη, του έχωσι διακόψει το Λειτουργικό Μνημόσυνο, διά της ιεράς Αποτειχίσεως, πέραν του 50% των Κληρικών του.
Οι Σλάβοι, οι Ρουμάνοι, οι Μολδαβοί, οι Γεωργιανοί, οι Πολωνοί, είναι και φαίνεται αυτό, πιο ευαίσθητοι με την ιερά Ορθόδοξη Χριστιανική τους Παράδοση παρά με τους βραχυκυκλωμένους και αναίσθητους σε Πνευματικά και Θεολογικά ζητήματα Κυπρίους, Ελλαδίτες ή και άλλους της Ομογένειεας.

Το προαναφερθέν ρηθέν περί της ιεράς Αποτειχίσεως, κατά του πατριάρχου Μόσχας, εκκλησιολογικά, άραγε, τι ακριβώς να σημαίνει;

Σημαίνει, ότι σχεδόν οι μισοί ρώσσοι Κληρικοί του πατριάρχου Μόσχας, μετά εκατοντάδες και χιλιάδες πιστού Λαού, θεωρούν τον πατριάρχη τους, ως ψευδεπίσκοπο και αιρετίζοντα Πατριάρχη. Πράγμα το οποίον τον αναχαιτίζει και του ελέγχει τη συνείδηση φοβερά, ώστε να αδυνατεί πλέον να προχωρήσει, αδίστακτα, και σε επιπρόσθετες κακοδοξίες και νεωτερισμούς.

Πέραν τούτου, ο Μόσχας, γνωρίζει πολύ καλά, ότι το Παλαιό Ημερολόγιον δεν δύναται ΟΥΔΕΠΩΠΟΤΕ να το μεταρρυθμίσει, διότι αμέσως θα θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή του διότι θα δημιουργήσει ένα πανΡωσικό ή και πανΣλαβικό μείζον Λειτουργικό Σχίσμα, ενώ, έχει ήδη εις βάρος του ένα εν εξελίξει μείζον Δογματικό Σχίσμα, όπερ αναγνωρίζει μετά σύσσωμης της Ιεραρχίας του, ως ορθοδοξότατα, τα Προσυνοδικά Κείμενα του Σαμπεζύ.

Μία μεταβολή του Παλαιού Ημερολογίου, στη Ρωσσία θα επιφέρει πέραν από Εκκλησιαστικά προβλήματα αλλά και Πολιτειακές και Κοινωνικές ανωμαλίες μέχρι και σε εμφύλιους σπαραγμούς. Μόνο ένας «τρελός κύπριος», ή και ένας αντίχριστος Πατριάρχης, θα αποτολμούσε να μεταβάλει το Παλαιό Ημερολόγιο των Σλάβων και μάλιστα να αποπειραθεί, να τους επιβάλλει, το Φραγκοπαπικό Νέο Ημερολόγιον.

Εμείς, μακαριώτατε άγιε Κύπρου, ως Εκκλησία της Κύπρου, θα πρέπει άμεσα να επιστρέψωμεν, ομοθυμαδόν, εις την ιερά Παράδοση και να επαναφέρουμε μάλιστα στο Σωμα της Εκκλησίας, το Παλαιό Ημερολόγιον, ώστε να θεραπεύσουμε το Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Λειτουργικό Σχίσμα όπου εισήγαγε και επέβαλε, παρανόμως, ο αρχι-Μασόνος Οικουμενικός Πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης στις Αυτοκέφαλες Τοπικές Εκκλησίες μας άνευ τινάς Συνοδικής διαγνώμης.

Το καινοφανές Εκκλησιαστικό φαινόμενο των Ιερών Αποτειχίσεων, ανησυχεί, εξ όσων πληροφορούμε, ιδιαίτερα, τους υψηλά ιστάμενους Οικουμενιστές και τις εκκλησιαστικές διοικήσεις των ιερών Αρχιεπισκοπών και Πατριαρχείων, όπερ επιζητούν «ανιεροκρύφια» και απόρρητα να περισυλέξωσι και να γραφθώσι, αναλυτικά υπομνήματα, στατιστικά στοιχεία και λεπτομερείς πληροφορίες για το ανά τη οικουμένη αντιΟικουμενιστικό ισχυρό Κίνημα περί της ιεράς Αποτείχισεως και της διακοπής του Λειτουργικού Μνημοσύνου, κατά των αιρετιζόντων Προκαθημένων, όπου υπέγραψαν ή αναγνώρισαν τα κακόδοξα Επίσημα Κείμενα της Ληστρικής Συνόδου του Κολυμπαρίου. [Δείτε τη δημοσιογραφική έρευνα και μελέτη μας ΕΔΩ, εδώ, εδώ και εδώ, με τίτλο: ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ].

Για το ανά τη οικουμένη Καθολικό και Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, όσοι Αρχιερείς, συμφωνούν και υπέγραψαν τα Προσυνοδικά Κείμενα του Σαμπεζύ ή, όσοι συμφώνησαν και υπέγραψαν τις αιρετικές αποφάσεις της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης θεωρούνται πλέον, ως αιρετικοί Αρχιερείς, εξάπαντος ως Θεομπαίκτες Αγιοκάπηλοι και Θεοστυγείς Προκαθήμενοι, ψευδεπίσκοποι και ψευδοπροφήτες της σειράς, όπου μιμούνται με κάθε ακρίβεια, εκείνο το απεχθές, υποκριτικό και φαρισαϊκό φίλημα, του πρώην μαθητού και αποστόλου, εξάπαντος και του μεγίστου προδότου του Ιούδα του Ισκαριώτου.

Συνεπώς το καταλεικτικό ρητορικό ερώτημα που προκύπτει από την σύνολη αρθρογραφία μας, είναι: εάν ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, είναι (1) άψωγος στα διοικητικά του καθήκοντα, (2) άριστος στην ημιεθναρχική του ιδιότητα, και (3) διαθέτει μάλιστα τις καλύτερες θέσεις στο Κυπριακό Ζήτημα, (4) είναι και χαρισματικός στις επιχειρηματικές επενδύσεις, (5) αλλά και ο καλυτέρος ή αν θέλετε ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος στη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας μας, ενώ την ίδια στιγμή, ως μη όφειλε, αυτό-υποσκάπτει και αυτοτραυματίζει την κατ΄εξοχήν μείζονα Εκκλησιαστική και Πνευματική του ιδιότητα, με το να δημιουργεί (!) να συνυπογράφει (!!) και να αποφασίζει (!!!), δια μέσω Ληστρικών Συνόδων, και έτσι να εισάγει και να επιβάλλει, με κάθε τρόπο σχίσματα και αιρέσεις, τότε, ποιο το νόημα να παραμένει ως Αρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Χριστιανών της νήσου;

Τέτοιον κακόδοξο και τύρανο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τι να τον κάνουμε, αφού δεν μας εμπνέει ο άνθρωπος; Αλλά και με ποιόν άλλο κύπριο Ιεράρχη να τον αντικαταστήσουμεν; Ποιος απ΄όλους, άραγε, είναι ο εκλεκτός του Θεού και ο πλέον πανάξιος να διοικήσει την Εκκλησία της Κύπρου, όταν σχεδόν άπαντες είναι δειλοί ή θρασύδειλοι όπου εν τη επισκοπική φοβία και ατολμία τους, δεν αποκηρύττωσι, την Ληστρική Σύνοδο της Κρήτης;

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Ορθόδοξος Θεολογών

 

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΕΚΜΗΡΕΙΑ:

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/07/blog-post_54.html .
ΤΟ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/07/blog-post_88.html .
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΕΑΣ ΙΟΥΣΤΙΑΝΗΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/07/blog-post_37.html .
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΟΚΥΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_48.html .
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΑΝΤΙ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΤΗΝ «ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΚΑΤΑΡΑΤΟΥ» ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_8.html .
ΟΙ «ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ» ΑΔΟΛΕΣΧΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΤΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_27.html .
ΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΩΝ» ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_12.html .
Η ΑΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΙΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_55.html .
Η ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΝ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_16.html .

 

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_35.html .
Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_91.html .
ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_6.html .
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣ» ΤΩΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΤΕΛΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_96.html .
ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/07/blog-post_574.html .
Παναγιώτη Τελεβάντου, Η ΟΡΘΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ, http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/07/blog-post_174.html .
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ, http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/08/blog-post_383.html .

Αναρτήθηκε από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ στις 8/20/2017 10:00:00 π.μ.

Share Button