ΟΣΟΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ;

Η υπακοή ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ είναι δρόμος για τη σωτηρία!
“Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΠΝΕΥΜΑ”
efraimkatounakiotis-2
Η παρακαταθήκη του μακαριστού παπα-Εφραίμ για την ενότητα των Ορθοδόξων ήταν σαφής «Το σχίσμα εύκολα γίνεται, ή ένωση είναι δύσκολος».

 

Ο Γέροντας της υπακοής

Ό βίος του φανέρωνε το απλανή ορθόδοξο εκκλησιαστικό φρόνημα

 

[…]Ο παπα-Εφραίμ έζησε εμπειρίες, που μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν να ζήσουν, μακριά από παπικές ή προτεσταντικές πλάνες.

Κάποτε ένας ηγούμενος, δύο θεολόγοι και ένας φοιτητής ζήτησαν από τον παπα-Εφραίμ να τους εξηγήσει την ευωδιά των αγίων λειψάνων. Ο Γέροντας έσκυψε το κεφάλι του στο μέρος της καρδιάς και προσεύχονταν. Ο τόπος γέμισε ευωδιά και ο παπα-Εφραίμ τους είπε πως επειδή δεν μπορούσε ο ίδιος να το εξηγήσει παρακάλεσε τον Θεό να απαντήσει στους συνομιλητές.

Μπορούν άραγε όσοι πηγαίνουν σε διάλογους με τον Πάπα ή σε συνέδρια οικουμενιστικά να μιλήσουν με το πρακτικό παράδειγμα της αγιότητας και όχι με ορθολογιστικά επιχειρήματα;

Ο παπα-Εφραίμ αισθάνονταν τις αμαρτίες σαν δυσοσμία. Κάποιος επίσκοπος μέσω τρίτου ρώτησε τον μακαριστό άγιο Γέροντα για τον οικουμενισμό. Ό Γέροντας έκανε προσευχή, για να τον πληροφορήσει ό Θεός και τότε ξεχύθηκε μία δυσωδία με γεύση ξινή, αλμυρή και πικρή, που τον γέμισε με αποτροπιασμό.

Άραγε, μπορούν να αναρωτηθούν όσοι λαμβάνουν μέρος σε οικουμενιστικά συνέδρια τι θα ένοιωθε αν ήταν παρών ο μακαριστός Γέροντας;

Η παρακαταθήκη του μακαριστού παπα-Εφραίμ για την ενότητα των Ορθοδόξων ήταν σαφής «Το σχίσμα εύκολα γίνεται, η ένωση είναι δύσκολος».

[…]…ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΗΜΑ

Share Button