Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης – Φυσικό και ηθικό κακό. Posted by Φαίη

Ομιλεί ο Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης.
..Όταν έγινε το τσουνάμι στην νοτιοανατολική Ασία και ξεκαθάρισε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων -τριακόσιες χιλιάδες ανθρώπων, στην Μάνδρα της Αττικής είχαμε 20, 21 ανθρώπους και θεωρήσανε πως πρόκειται περί πολύ μεγάλης καταστροφής φυσικής, στην νοτιοανατολική Ασία, Ταϊλάνδη κ.τλ. είχαμε 300 χιλιάδες νεκρούς- τότε λοιπόν επειδή αυτό έγινε αντικείμενο δημοσιογραφικών αντιπαραθέσεων και φιλοσοφικών και κοινωνικών συζητήσεων, μερικές φορές και ειρωνειών εκ μέρους αθέων εναντίων ημών των ανθρώπων της Εκκλησίας (τι Θεός είναι αυτός ο οποίος επιτρέπει τέτοια κακά και επιτρέπει να γίνονται τέτοιες φυσικές καταστροφές) αναγκάστηκα και έγραψα ένα μικρό τευχίδιο «Ευεργετικό και καθαρτικό το τσουνάμι»… Μεταφράστηκε στα Ρωσσικά και βραβεύτηκε από την Ένωση Συγγραφέων της Ρωσσίας ως η καλύτερη θεολογική μελέτη του 2005. ..

Στο βιβλιαράκι λοιπόν αυτό έχω τις εξής ενότητες:
-Η μεταφυσική διάσταση της καταστροφής και ο σαρκασμός των αθέων.
-Οι τουριστικοί παράδεισοι και η αποκτήνωση του ανθρώπου.
-Από το κατά φύσιν εις το παρά φύσιν με ευθύνη του ανθρώπου.
-Θεολόγοι όχι οικολόγοι.
-Τα Βιβλικά και Πατερικά δεδομένα.
-Ποιοι ευθύνονται για τον χαμό των παιδιών;
-Το τσουνάμι του σεξοτουρισμού και της αθεΐας.
-Δεν κατάλαβαν ούτε μετέδωσαν το μήνυμα της καταστροφής ο Αρχιεπίσκοπος και ο εκπρόσωπός του. ..
-Η συμφέρουσα οικονομία του θανάτου.
-Η Εκκλησία στα δίχτυα της εκκοσμίκευσης και του συγκρητισμού.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Δεν θυμίζουν οι διαπιστώσεις και οι περιγραφές της Αγίας Γραφής την ηθική κατάπτωση της σημερινής ανθρωπότητος, τον εξευτελισμό ακόμη και του Ευαγγελίου και του ονόματος Χριστιανός; Αφού φτάσαμε στο σημείο Χριστιανικές «εκκλησίες» (εντός εισαγωγικών το εκκλησίες) να ευλογούν και να εγκρίνουν γάμους ομοφυλοφίλων, πράγμα που σημαίνει ευθεία άρνηση του Ευαγγελίου και χειρίστη αίρεση.
Είναι τοις πάσι γνωστή η χυδαιότητα και η ανηθικότητα, οι παρά φύσιν σεξουαλικές εκτροπές, ο πανσεξουαλισμός, που μαστίζουν την ανθρωπότητα πανταχού. Κορυφώθηκαν δε ιδιαίτερα στις μη Χριστιανικές, αφώτιστες και ακατήχητες ακόμη χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, που έχουν καταντήσει τουριστικά κέντρα έλξεως των παιδεραστών και παιδοφίλων της Ευρώπης και της Αμερικής. Των «πολιτισμένων» δυτικών πλουσίων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια και την φτώχεια των εκεί κατά τα άλλα αξιοσυμπάθητων ανθρώπων, εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και φθείρουν όχι μόνο τα σώματα αλλά προπαντός τις ψυχές χιλιάδων παιδιών που τα σκοτώνουν ψυχικά και σωματικά αληθινοί φονείς και παιδοκτόνοι.
Επί έτη το τσουνάμι του σεξοτουρισμού σκοτώνει χιλιάδες παιδιών και κανένας μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε. Αυτό είναι το τραγικό και άδικο τσουνάμι, το τσουνάμι της αμαρτίας, το αληθινό κακό, η αληθινή τραγωδία και όχι το καθαρτικό και ευεργετικό τσουνάμι του Θεού.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε πως και μόνο η παρακολούθηση αισχρών θεαμάτων στις σκηνές των θεάτρων σκοτώνει τις ψυχές των θεατών και πως αν είχαμε πνευματικούς οφθαλμούς θα τις βλέπαμε να επιπλέουν νεκρές στις πισίνες των θεάτρων όπου κολυμβούσαν ημίγυμνες ηθοποιοί. Τώρα με τη γύμνια και την αδιαντροπιά της τηλεοράσεως όλα τα σπίτια έχουν μεταβληθεί σε χώρους αισχρών θεαμάτων αλλά και οι δρόμοι, οι πλατείες, τα δάση, οι θάλασσες, οι οικίες, σε χώρους πορνειών και μοιχειών, ανωμάλων και παρά φύσιν σαρκικών εκτροπών. Ιδιαίτερα στις ταλαίπωρες και φτωχές χώρες της Ασίας και της Αφρικής όπου η αμαρτία είναι και επιτακτική ανάγκη εξασφαλίσεως των προς το ζην.
Ας μην ζητούν λοιπόν ευθύνες από τον Θεό οι παντός είδους άθεοι. Ας στρέψουν τα βέλη τους εναντίον όλων των δήθεν πολιτισμένων που σκοτώνουν τα σώματα και τις ψυχές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών. Εναντίον της ίδιας της αθεΐας που ευθύνεται για τον ηθικό εκτραχηλισμό και την ηθική ασυδοσία και κατάπτωση των ανθρώπων. Αφού είναι γνωστόν, ότι όπου δεν υπάρχει Θεός που καθοδηγεί και βελτιώνει και επιβλέπει τον άνθρωπο όλα επιτρέπονται και οι πιο βδελυκτές αμαρτίες και πράξεις. Όταν πιστεύσει κάποιος πως δεν υπάρχει Θεός προχωρεί άφοβα, χωρίς χαλινό, σε κάθε είδους αμαρτία.
Ει γαρ ουκ έστιν ο επισκοπών, ει ουκ έστιν ο αντιδιδους εκάστω κατά την αξίαν των βεβιωμένων, τί κωλύει καταδυναστεύειν τον πένητα, ορφανούς φονεύειν, χήραν και προσήλυτον αποκτείνειν, πάσης ανοσίας πράξεως κατατολμάν, ακαθάρτοις και βδελυκτοίς πάθεσι και πάσαις κτηνώδεσιν επιθυμίαις μολύνεσθαι; [Μέγας Βασίλειος].
(Γι’ αυτό και τα κτηνώδη πάθη περνούν και στην κοινωνία μας τώρα με τους αθέους, διότι όπου δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται.)
Οι πάσης φύσεως καλλιτέχνες και οι υπεύθυνοι οργανισμοί, κρατικοί και ιδιωτικοί, καλά κάνουν και οργανώνουν ραδιομαραθώνιους ανθρωπιάς για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων και επιβιωσάντων. Θα κάνουν όμως καλύτερα αν σταματήσουν να προκαλούν και να γιγαντώνουν το μόνιμο, το διαρκές τσουνάμι της αισχρότητος, της γύμνιας, της διαφθοράς, της παντοδαπής σεξουαλικής διαστροφής στα σήριαλς και στα ριάλιτι των τηλεοράσεων, στα θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, στις σελίδες των εφημερίδων και περιοδικών και τώρα στις οθόνες του διαδικτύου των κομπιούτερς, μεταβαλλόμενοι σε διαφημιστές και εμπόρους της σάρκας, σε παιδοκτόνους και φονιάδες ψυχών.
Συγκλόνισε το πανελλήνιο η ομολογία Έλληνα τουρίστα που βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές, ο οποίος από τηλεοράσεως εξομολογήθηκε δημοσία ότι στο ξενοδοχείο που διέμενε ζήτησε από τον ξενοδόχο να του προμηθεύσει δωδεκάχρονο κορίτσι και επειδή εκείνη την ώρα δεν διέθετε ο ξενοδόχος δωδεκάχρονο κορίτσι του έστειλε την οχτάχρονη κόρη του. Παρόμοια εντύπωση προκάλεσε και η είδηση ότι πατέρας που ταξίδευσε στην Πάτρα για να επισκευθεί και να συμπαρασταθεί στην εκεί σπουδάζουσα κόρη του ζήτησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του γυναίκα για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του και έκπληκτος είδε να του στέλνουν την σπουδάζουσα και επιδιδόμενη σε άλλα, όχι μάλιστα από ανέχεια, κόρη του.
Δεν θα στείλει λοιπόν για όλα αυτά ο Θεός φωτιά για να μας κάψει, όπως έλεγαν ορθώς οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας;
***
Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ
Πηγή βίντεο Κατήχησις

Share Button