Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἱερόθεος στὴν βιβλιοπαρουσίαση: “Ὀνομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός”

 


Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἱερόθεος στην παρουσίαση της βιογραφικής έκδοσης των Αντώνη Μακατούνη και Κώστα Παππά, παρουσία του ιδίου του π. Γεωργίου. Στὸ Σπίτι τῆς Κύπρου, Ξενοφῶντος 2Α Σύνταγμα, Ἀθήνα. Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 ὤρα 19:00. Το βιβλίο κυκλοφορεί τον Νοέμβριο.
Για τον π. Γεώργιο, την ζωή και το έργο του θα μιλήσουν οι:

Μητρoπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος
Κωνσταντίνος Μπελέζος, Αν. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ
Γεώργιος Κατσαρός, Μουσικοσυνθέτης
Αθηνά Κονταλή, Δρ Θεολογίας, Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ
Οι Συγγραφείς Αντώνης Μακατούνης και Κώστας Παππάς

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυρόπουλος
Πρόλογος: π. Γεώργιος Μεταλληνός
ISBN 978-618-5197-40-7, 14X21 εκ., σελ. 212
Ποιος είναι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός; Είναι το φτωχό παιδί που γεννήθηκε μέσα στις «στάχτες» του πολέμου στην Κέρκυρα; Ο μοναχογιός που είδε τους γονείς του να χωρίζουν; Είναι ο λάτρης της μουσικής και του σαξοφώνου, για τον οποίο δύο μεγάλοι συνθέτες της εποχής μας αναφέρονται με τα πιο κολακευτικά λόγια; Ο μαθητής που αρίστευσε; Είναι ο Πανεπιστημιακός δάσκαλος που από τα χέρια του πέρασαν χιλιάδες φοιτητές; Μήπως είναι ο ξενιτεμένος ιερέας που βρέθηκε στη Γερμανία και με πολύ κόπο στάθηκε κοντά σε τόσους Έλληνες; Επίσης είναι ο πατέρας τριών παιδιών και ο σύζυγος της πρεσβυτέρας Βαρβάρας, αλλά και ο άνθρωπος που σε όλη του τη ζωή υπερασπίζεται με σθένος την Ορθοδοξία; Οι… απαντήσεις στις σελίδες του βιβλίου με τίτλο «Ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός». Αν τον ρωτήσεις για τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και την ανθρώπινη σοφία θα σου απαντήσει «κι αυτά χρήσιμα είναι μα χωρίς Θεό τι να τα κάνεις»; Πιο πολύ απ’ όλα αυτά είναι εκείνος ο ιερέας που μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στον πνευματικό στίβο του τόπου μας, χαμηλώνει τα μάτια όταν κάποιος θα πει καλά λόγια για εκείνον, με μια συστολή η οποία δείχνει εκείνο το ήθος που δυστυχώς χάνεται μαζί με τη γενιά του.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Ο Αντώνης Μακατούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος Σχολών Δημοσιογραφίας και Φοροτεχνικών και τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ε.Α.Π. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια» καθώς και στο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ εργάστηκε στο παρελθόν στην ιστοσελίδα www.contra.gr.
Επίσης είναι έφορος στο Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως απόγονος του Ιδρυτού και Δωρητού. Το πρώτο του βιβλίο (σε συνεργασία με τον Κων/νο Παππά, εκδόσεις «Δημοκρατικός Τύπος») ήταν το «Με λόγια Απλά», μία συνέντευξη-συζήτηση με τον π. Ανδρέα Κονάνο.
O Kώστας Παππάς γεννήθηκε το 1980 στην Αμφιλοχία. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον τομέα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του ΕΑΠ. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Δημοσιογραφίας του Αντέννα. Στα 18 χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας εργάστηκε στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, Ραδιόφωνο Αντέννα, Πλάνετ, ΤV MAKEΔONIA καθώς και στις εφημερίδες «Απογευματινή», «Press time» και τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια». Είναι επίσης δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Share Button