“Η Επιφανειακή κρίση”

Ο εγωισμός, η ταραχή και η πολύπλοκη σκέψη στην ζωή του ανθρώπου τον έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα! Η έλλειψη αγάπης δεν αφήνει τον άνθρωπο να κάνει την υπέρβαση σε σχέση με τον συνάνθρωπο. Η επιφανειακή κρίση χαρακτηρίζει και διαμορφώνει την διαπροσωπική σχέση μεταξύ των ανθρώπων.
Επιφανειακή κρίση είναι η άποψη που σχηματίζουμε για κάθε τι μόνο με αυτό που βλέπουμε. Πόσο απέχουμε όμως από την αλήθεια, γιατί αυτό που δεν βλέπουμε είναι και υπαρκτό και μεγαλύτερο από αυτό που βλέπουμε!
Στο φεγγάρι, για παράδειγμα, βλέπουμε μόνο ό,τι φωτίζεται από το φως του ηλίου. Δεν είναι, όμως, η σελήνη ένας φωτεινός δίσκος, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, αλλά σφαίρα. Το μεγαλύτερο μέρος της σελήνης δεν φαίνεται, υπάρχει όμως!
Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε προσεκτικοί στην άποψη που θα σχηματίσουμε για τον συνάνθρωπο, γιατί κινδυνεύουμε να πέσουμε στην κατάκριση και να αδικήσουμε.
Οφείλουμε να είμαστε αληθινοί, να ζούμε αληθινά και με βάση την αλήθεια να οικοδομούμε την ζωή μας.
Απόφαση χρειάζεται για να απομακρυνθούμε από το ψέμα που μας έχει καταλάβει. Ελεύθερα αποφασίζουμε για την ζωή μας. Άγιος με το ζόρι δεν γίνεται κανείς, ούτε κακός γίνεται με το ζόρι κανείς. Είναι προσωπική και ελεύθερη η επιλογή! Απλά, εμείς διαλέγουμε τι θα χαρακτηρίζει την ζωή μας, η αλήθεια ή το ψέμα!

Share Button