Γιατί θέλουν να αφαιρέσουν τον Χριστό από το Σύνταγμα Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Γιατί θέλουν να αφαιρέσουν τον Χριστό από το Σύνταγμα Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ακούει με μεγάλη πειθαρχία τις ευγενικές παραινέσεις των ξένων φίλων του, που του παραγγέλουν να αφαιρέσει το άγιο όνομα του Χριστού από το Σύνταγμα της Ελλάδος. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουν πλήρως ενημερωθεί για το σκοτεινό κόλπο που εξυφαίνεται και την σημασία που θα έχει αυτή η μαχαιριά.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος αφαιρεί από την ονομασία της Εκκλησίας μας τις λέξεις «Ανατολική» και «του Χριστού»: από «Ορθόδοξη Ανατολική του Χριστού Εκκλησία», οι άνθρωποι των ξένων θέλουν να την αναφέρει το Σύνταγμα νέτα σκέτα ως «Ορθόδοξη Εκκλησία». Δεν θέλουν να επιλέγεται «Ανατολική», γιατί ο νεαρός κ. Αλέξης Τσίπρας πριν τον φέρουν στην εξουσία έκανε ένα ωραίο ταξίδι στο Βατικανό και συνάντησε την κεφαλή της Δυτικής Χριστιανικής Εκκλησίας, τον Πάπα. Δεν θέλουν να αναφέρεται το όνομα του Χριστού, γιατί έτσι μπορούν να αφαιρέσουν από κάθε όψη του εθνικού μας βίου τα σύμβολα που σχετίζονται με το άγιο πρόσωπό του – και ιδίως τον Τίμιο Σταυρό.\
Αφαιρώντας το όνομα του Ιησού Χριστού από το άρθρο 3 του Συντάγματος, ανοίγουν τον δρόμο για απάλειψη όλων των χριστιανικών συμβόλων από τα κρατικά πράγματα και τις τελετές. Ανοίγει ο δρόμος για να αφαιρεθεί ο Σταυρός από τον κοντό της σημαίας. Ανοίγει ο δρόμος για να αφαιρεθεί ο Σταυρός από το σχήμα της Ελληνικής Σημαίας. Ανοίγει ο δρόμος για να αφαιρεθούν οι Ιερές Εικόνες από τα δημόσια καταστήματα.Ioannis Nasioulas candidate Mayor Thessaloniki
Θέλουν να ξηλώσουν τον Χριστό από την συνείδηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Θέλουν «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας. Θέλουν να αδυνατίσουν και άλλο την αναφορά του Συντάγματος σε «επικρατούσα θρησκεία», δηλαδή στην θρησκεία που ασπάζεται η πλειονότητα των Ελληνων πολιτών. Το πρώτο βήμα έγινε χρόνια πριν, με την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες. Η μαχαιριά αυτή είχε έναν και μοναδικό σκοπό: να μην καταγράφεται με νομικά αμάχητο τρόπο η ιδιωτική δήλωση θρησκεύματος σε κρατικά έγγραφα – να μην μπορεί να μετρήσει κανείς πόσοι δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Σκοπός αυτών που παράγγειλαν στον κ. Σημίτη την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες ήταν να χάσει τα ερείσματά της η αναφορά σε «επικρατούσα θρησκεία».
Θέλουν να στερήσουν από τους Έλληνες πολίτες το ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Θέλουν να περιορίσουν το συλλογικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν καταφέρουν να αποδιαρθρώσουν την πνευματική συλλογικότητα της εν Ελλάδι Ανατολικής Ορθόδοξης του Χριστού Εκκλησίας, θα μπορούν να βάλουν χέρι στα ασημικά της.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εμπιστεύονται την Εκκλησία τους. Συντριπτικό ποσοστό των ιδιωτικών δωρεών γίνεται προς την Εκκλησία και όχι προς το Κράτος. Οι ξένοι που κατέχουν την Ελλάδα και πήραν την κρατική μας περιουσία με την υπογραφή του κ. Τσίπρα θέλουν και τα ασημικά της Εκκλησίας, που συσσώρευσαν εκεί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με το υστέρημά τους δια μέσου αιώνων και αιώνων. Τώρα, οι ξένοι θέλουν να τα πάρουν μέσα από το Υπερταμείο.
Ο μόνος δρόμος για να βάλουν χέρι στην περιουσία των εν Ελλάδι Μητροπόλεων είναι να καταφέρουν ογδόντα-τόσους Μητροπολίτες να βάλουν την υπογραφή τους και να εκχωρήσουν ο καθένας την περιουσία της Μητροπόλεώς του στο «κοινό ταμείο» Εκκλησίας και Κράτους που ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας και ακούει με ενδιαφέρον ο κ. Ιερώνυμος. Με το που θα κολλήσει κάποιος χέρι με το κράτος, του πουλί πέταξε. Θα ψάχνει να βρει που πήγαν τα δάχτυλά του.
Όμως, για να μπορέσουν οι ξένοι και τα ντόπια τσιράκια τους να βάλουν χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία, θα πρέπει να διαλύσουν τα καταστατικά θεμέλια της Εκκλησίας. Γι αυτό και θέλουν να αφαιρέσουν από το άρθρο 3 του Συντάγματος κάθε κρίσιμη αναφορά στην εξουσία του Μητέρας Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ανήκουν αρμοδίως οι Ιερές Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Οι Μητροπολίτες που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μετέχουν στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος «κατά παραχώρησιν», με βάση Πατριαρχικούς Τόμους και Πατριαρχικές Πράξεις. Τώρα, τα σκυλιά των ξένων θέλουν να κόψουν αυτόν τον δεσμό: μόνον έτσι θα μπορούν να βάλουν χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία χωρίς το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μπορεί να εμποδίσει την διαδικασία.
Επειδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει γνώση και φυλάττει Θερμοπύλες, οι πονηροί θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα, στην αναθεώρηση του οποίου το Πατριαρχείο δεν μπορεί να αντιτεθεί. Θα το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποσιωπηθούν κρίσιμες ρήτρες που σήμερα περιέχονται, όπως το ότι η δική μας Εκκλησία και η Μητέρα Εκκλησία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Για να γίνει αυτό, ευνοούν το Σχίσμα
Θέλουν Σχίσμα μεταξύ της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μετά θα μπορού να κάνουν ό,τι θέλουν: το πλιάτσικο θα πάρει αλλοπρόσαλλες διαστάσεις.
Οι Ελληνίδες και Έλληνες δεν θα επιτρέψουν τα μαύρα σχέδια των ξένων και των εντοπίων τελώνηδων να λάβουν χώρα. Θα υπερασπίσουν το ατομικό και συλλογικό τους δικαίωμα να εκδηλώνουν την πνευματική τους ταυτότητα και να οικοδομούν τον δημόσιο βίο τους σύμφωνα μ’ αυτήν. Θα εμπλουτίζουν το Σύνταγμά τους με αναφορές στον Χριστό και στην πίστη τους. Θα δημιουργούν σύμβολα και θα τα χρησιμοποιούν ευρέως. Θα οικονομούν τα υλικά μέσα για να πραγματοποιούν το έργο αγάπης, κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας που ευαγγελίζεται η Εκκλησία τους.
Οι Έλληνες θα ζητήσουν να επανέλθει η αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές τους ταυτότητες. Θα υπερασπίσουν τους Μητροπολίτες τους από ποικίλους εκβιασμούς. Θα σταθούν σταθεροί στην διατήρηση και ανάπτυξη του κανονικού και πνευματικού τους δεσμού με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες ομόδοξες Εκκλησίες. Και δεν θα αυτοκτονήσουν.
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη» (www.thessaloniki.plus)

Share Button