Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν υφίσταται για εμάς ζήτημα αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος

Το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο με τον ιεράρχη να ενημερώνει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις ζημιές που υπέστη πρόσφατα η Μητρόπολη από τις καταστρεπτικές βροχές, καθώς και για τα έργα επισκευής που πραγματοποιούνται. Ο κ. Διονύσιος τόνισε ότι η βάση της συζήτησης για τα ειδικότερα θέματα που αφορούν τους κληρικούς θα μπορούσε να έχει τεθεί σε θετικότερο πλαίσιο και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πάσχει πλέον από έλλειψη στελέχωσης. Επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικοί πυρήνες της ακροδεξιάς στην Κόρινθο και πρόσθεσε: «Θέλουμε από τη Νέα Δημοκρατία να στέκεται σταθερά με τον μετριοπαθή της τρόπο δίπλα στην Εκκλησία. Θέλουμε να ξέρουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε σε εσάς. Δεν ζητάω την παρέμβαση της Πολιτείας στην Εκκλησία. Εκκλησία και Κράτος είναι συνιδρυτές του Έθνους και πρέπει να αλληλοστηρίζονται».
Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο -όπως είπε- είναι πολύ σημαντικό και υπενθύμισε ότι «εμείς σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κληρικούς όλων των βαθμίδων». Τόνισε ακόμη ότι «η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως με μια σωστή Κεντροδεξιά πολιτική κατόρθωσε να περιορίσει την απήχηση των ακραίων δυνάμεων, κάτι που έδειξαν και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών».
Υπογράμμισε ότι «ένας μετριοπαθής, πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων». Και πρόσθεσε: «Όπως είπα στον Μακαριώτατο, δεν υφίσταται για εμάς ζήτημα αλλαγής του άρθρου 3 και δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω με λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο βάθος των αιώνων».
Και μίλησε για συναινετικές λύσεις στα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν στις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας. «Θα καθίσουμε με καλή διάθεση να μιλήσουμε για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας και πως μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η Εκκλησία είναι το στήριγμα πολλών ανθρώπων. Η δική μου δουλειά, αυτή τη στιγμή, είναι να ενώσω τη χώρα. Όπως εσείς διακονείτε όλο το ποίμνιο, έτσι και εγώ πρέπει να γίνω Πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες. Ο λόγος μου είναι ενωτικός και όχι διχαστικός. Οι ακραίες φωνές που καπηλεύονται την Εκκλησία πρέπει να απομακρυνθούν».

Share Button