Έχει ψυχή Έλληνα ο π.Αναστάσιος Γκερτσάκης Γράφει ο Μέτοικος αρθρογραφεί για katanixi.gr

Άξιος! Άξιος! Άξιος!
Ο π.Αναστάσιος Γκερτσάκης από τη Φλώρινα, έχει ψυχή Έλληνα!
Τέτοιους Ιερείς χρειάζεται η Ορθοδοξία και η Πατρίδα, τις ώρες της έσχατης συλλογικής πλάνης.
Δεν κρύβεται, ελέγχει στο φως με παρρησία, ότι δημόσια χαρακτηρίζεται εσχάτη προδοσία.
Ελέγχει χωρίς «σάλτσες» και, κατά πρόσωπο, όσους ως διεθνιστές δεν έχουν εθνικότητα, όσους δηλώνουν πως Έλληνες δεν είναι, και όσους από πλάνη ή ιδιοτελή συμφέροντα υποστηρίζουν ή δεν μπλόκαραν πολιτικά την κατάπτυστη συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας.
«Επειδή το αμάρτημά σας είναι δημόσιο, [είπε ο π. Αναστάσιος στον φιλοσκοπιανό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με το σλάβικο επίθετο «Σέλτσας» και στην περί αυτόν ομόγνωμη ομήγυρη] οφείλω και δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο»!
Και διαμαρτυρήθηκαν οι χειροκροτητές, υβρίζοντας τον Ιερέα, με τρόπο που αποκαλύπτει τόσο το αντεθνικό μένος τους, όσο και το πολιτικό τους ήθος.
Εξεμάνησαν οι φιλοσκοπιανοί που το 1997 ζήτησαν την καταδίκη της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τη μη αναγνώριση του αντεθνικού σωματίου «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» που, κατά την κρίση των Ελλήνων Δικαστών, προφανώς θα λειτουργούσε ως όργανο της Σκοπιανής προπαγάνδας.
Διαμαρτυρήθηκαν σαν τραμπούκοι και φασίστες, που δεν αντέχουν τον έλεγχο και, το μόνο που θέλουν είναι με άθεσμα μέσα να επιβάλουν το δικό τους αντεθνικό θέλω.
Οι υποκριτές, ζητούν να «ευλογηθεί» η έναρξη του πολιτικού τους αγώνα, όταν βήμα-βήμα καταργούν, δυστυχώς, «με τες θεόδεκτες ευχές και ευλογίες του Πανιερωτάτου μας Αρχιεπισκόπου, του αληθινού ζηλωτού» της «αριστεράς του κυρίου» την ορθόδοξη παιδεία των ελληνοπαίδων.
Ως ορθόδοξος Ιερέας ο π. Αναστάσιος, προέτρεψε τους σπιλωτές της παρουσίας του σε Τελετή Αγιασμού, σε μετάνοια. «Σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια» είπε ο π. Αναστάσιος και, συνοψίζοντας τον συγκλονιστικό λόγο του Ίωνα Δραγούμη: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρώμα όπου κυλιόμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα και την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε» ο Ορθόδοξος Ιερέας συγκεφαλαίωσε λέγοντας: «Ας κάνουμε όλοι την προσπάθεια να σώσουμε τη Μακεδονία, για να σωθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα».
Λοιδορείται Ιερέας του Υψίστου και αντί να ακουστεί φωνή ραμά, άκρα του τάφου σιωπή στα λαλίστατα κατά τα άλλα χείλη όσων από διάκονοι ονειρεύονται να γίνουν κάποτε έξαρχοι πάσης ξηροκαμπίας.
Χλευάζεται Ιερέας του Υψίστου και οι γιαλαντζί «μακεδονομάχοι», που απειλούσαν πως θα «πράξουν το επισκοπικό τους καθήκον» αν ψηφιστεί η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών από την τρικολόρ βουλή του Βούτση και, πριν «αλέκτορα φωνήσαι» λάκισαν στο προσκλητήριο του ελληνικού λαού για αγώνα, χρόνο τώρα δεν έχουν να υπερασπιστούν έναν Λευίτη καθώς τρέχουν για τα ρουσφέτια τους άλλοτε στον «Κωλλέτη και ενίοτε στον Μαυροκορδάτο».
Όμως, με Ιερείς σαν τον π. Αναστάσιο Γκερτσάκη, που τιμούν τη μνήμη του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη και όλων των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, ας χορεύουν οι φιλοσκοπιανοί του Ζάεφ… το Αιγαίο είναι πλατιά θάλασσα και κανείς δεν γνωρίζει που παραμονεύει η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου για να πάρει μαζί της, στα βάθη της Ελληνικής θάλασσας, τους υβριστές του.
Με τέτοιους Ορθόδοξους Ιερείς υπάρχει η βεβαιότητα παρουσίας ενός νέου Παύλου Μελά στην ελληνικότατη Μακεδονία, καθώς «Μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί».

Share Button