Ο Μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός υπήρξε υψιπέτης αετός της Ορθοδόξου

 

Ο Μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός υπήρξε υψιπέτης αετός της Ορθοδόξου Θεολογίας, Ακαδημαϊκός Διδάσκαλος υψηλού κύρους και οικουμενικής αναγνώρισης, διαχρονικός αγωνιστής για την καλλιέργεια και εμπέδωση της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης και αυτοσυνειδησίας. Υπερβαλλόντως αγάπησε τον Ενανθρωπήσαντα Υιό και Λόγο του Θεού, τον Οποίον θυσιαστικώς υπηρέτησε, ως διάκονος του ιερού Θυσιαστηρίου, όσο και της Καθηγητικής έδρας.

Γι’ αυτό, το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Η Πατρίδα και η Εκκλησία μας από σήμερα είναι πτωχότερες.

Ως Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, της οποίας ο Μακαριστός υπήρξε διακεκριμένο και κορυφαίο μέλος της, από της ιδρύσεώς της, αλλά και ως Ποιμενάρχης της Εκκλησίας της Δημητριάδος, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην εκλεκτή Πρεσβυτέρα του Βαρβάρα, όσο και στα άξια τέκνα και στα εγγόνια του.

Παράλληλα, όμως, εκφράζω και την ευγνωμοσύνη μου προς εκείνον για την μεγίστη προσφορά και την καταλυτική συμβολή του στο έργο της Επιτροπής, κυρίως όσον αφορά στην προετοιμασία και πραγματοποίηση, μέχρι σήμερα, των οκτώ εκ των δέκα Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, όσο και την προετοιμασία των εκδηλώσεων που η Εκκλησία της Ελλάδος δρομολογεί για το έτος 2021.

Το ακέραιο παράδειγμα, η Πατερική διάκριση, η εγγενής ευγένεια και οι σοφές συμβουλές του θα λειτουργούν πάντοτε ως ασφαλής οδηγός στην συνέχεια του έργου μας. Η μνήμη του ας είναι αιώνια.

Share Button