ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Του Παναγιώτη Τελεβάντου


=====

Ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι -κατά γενική ομολογία- πολύ καλός νομικός, αλλά και ουχί ευκαταφρόνητος θεολόγος.

Ταυτόχρονα -και προπαντός- είναι και ανύστακτος φρουρός των αληθειών της πίστεως και παρακολουθεί τις εκκλησιαστικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις εκ του σύνεγγυς.

Γνήσια αντιοικουμενιστής Ιεράρχης βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων της Εκκλησίας.

Πέραν αυτού οι παρεμβάσεις του στα δημόσια πράγματα -και δη από την τηλεόραση- είναι συχνές και ευστοχώτατες.

Μου κάνει πολύ καλή εντύπωση ότι ποτέ δεν πηγαίνει απροετοίμαστος για να παρουσιάσει τις θέσεις του στα ΜΜΕ. Είναι πάντοτε διαβασμένος και έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για τα πράγματα την οποία δεν μπορεί να αγνοήσει κάποιος ακόμη και στην περίπτωση που διαφωνεί μαζί του.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι πολλαπλοί εχθροί της Εκκλησίας εύχονται στα τηλεοπτικά πάνελ να μη έχουν τον Σεβ. Πειραιώς αντίπαλό τους, όταν παρουσιάζουν τις θέσεις τους, επειδή -κατ’ επανάληψη- τους κατατρόπωσε και τους αποστόμωσε με ισχυρότατα νομικά και θεολογικά επιχειρήματα.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Σεβασμιώτατο για τις συνεχείς παρεμβάσεις του και ευχόμαστε να συνεχίσει αδιάπτωτα να καταθέτει την εν Χριστώ μαρτυρία του για την Εκκλησία, την κοινωνία και την πατρίδα.

Ο συρφετός της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα 25) είναι ύπουλος και επικίνδυνος αντίπαλος.
Είναι πραγματικό ευτύχημα ότι υπάρχουν Μητροπολίτες -όπως τους Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ, Μάνης Χρυσόστομο κτλ., που αποδεικνύουν με ουσιαστικά επιχειρήματα τους δόλιους στόχους της εθνομηδενιστικής και χριστιανομάχου αριστεράς σε βάρος της Εκκλησίας, της κοινωνίας και της πατρίδας.

Share Button