Ο ΚΑΤΑ ΑΛΕΞΙΟΝ ΤΣΙΠΡΑΝ ΝΕΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ «ΠΑΤΡΙΔΑ»

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κύριος ΤΣΙΠΡΑΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΘΕΟΣ!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΣ!
ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ:
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ
ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ!
«Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν…»
_______Με περίσσειαν θράσους ο άθεος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται και ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ! Δηλ. έπειτα από τό γνωστό τηλεοπτικό σπότ, που κυκλοφορεί ευρύτατα τις τελευταίες αυτές ημέρες, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι μέσα στα σπλάγχνα του δεν υπάρχει η έννοια της Πατρίδος Γι’ αυτό ακριβώς ούτε υπέρ Πίστεως, ούτε και υπέρ Πατρίδος αγωνίζεται! ΟΛΑ, ΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ, υποτασσόμενος στο Σχέδιο της Παγκοσμιοποιήσεως! Παγκο-σμιοποποίησις δε σημαίνει ΙΣΟΠΕΔΩΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!

Πηγή: Εφημερίδα |”ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” βλ. Εξώφυλλο, 12.05.2019
_______Πως θα μπορούσαμε άραγε να θεμελιώσουμε και να αποδείξουμε αυτά τα τραγικά όντως πράγματα, θα ερωτήσει κάποιος; _______Πως αλλοιώς; Μόνον με τά λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος, προδιορίζοντας τήν έννοιαν της Πατρίδος στο τηλεοπτικό σποτ είπε τα εξής ανατριχιαστικά:
– Η Πατρίδα δεν είναι οι κραυγές των πατριδοκάπηλων! Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πατρίδα.

– Πατρίδα είναι εκεί που οι πολλοί μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

 

_____________Αγαπητοί μου Έλληνες Αδελφοί, Δεν ανατριχιάζετε, λοιπόν, στο άκουσμα αυτών των λέξεων; Δεν σηκώνονται οι τρίχες στα μαλλιά της κεφαλής σας; Δεν σας ανεβαίνει η πίεσις; Δεν χάνετε τον ύπνον σας; ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ; Δηλ. η Ελλάδα μας είναι η Πατρίδα των μυριάδων Μουσουλμάνων μετα ναστών, τους οποίους συστηματικά ξεφορτώνουν εδώ οι ΜΕΓΑΛΟΙ του κόσμου τούτου, οι Μεγιστάνες του χρήματος, όπως ο κ. Σώρος, οι οποίοι θέλουν να σβύσουν την Ελλάδα από τον παγκόσμιο Χάρτη; ________Με άλλα λόγια ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εκτός από την Ιθαγένεια, την οποία τόσο εύκολα παραχωρεί πλέον στους μετανάστες, μόνο καί μόνο για να τον ψηφίσουν-πρόσφυγες απεσταλμένοι, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ! Αφού, κατά Τσίπραν, ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ συγκροτούν καί συνθέτουν οι άνθρωποι, που ζούν σέ ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο! _______Αλλά οι όποιοι Μετανάστες κατακτούν χωρίς μάχες τήν Ελλάδα μας ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για να κρατηθεί ελεύθερη αυτή η Χώρα! Και εάν τους ερωτήσει κάποιος «αγαπητέ μου, ποιά είναι η πατρίδα σου;» θα απαντήσουν: το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Σομαλία, η …Αφρική, η Αλβανία, η…..Μακεδονία, (δηλ. τα Σκόπια), η Μέση Ανατολή ….Ουδείς θα σας απαντήσει: «Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα!». _______Εάν πάλι οι «φίλοι» μας, φαρμακερά δε φίδια στην ουσία, Τούρκοι επιχειρήσουν μια κατάληψη Ελληνικών εδαφών ή καί χωρικών υδάτων, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ, για να υπερασπίσουν την ανεξαρτησίαν μας! Αντιθέτως μάλιστα αυτοί ενδεχομένως να αποτελέσουν την πέμπτη φάλαγγα, που θα ενεργήσει εναντίον μας! Θα μας σφάζουν μέσα στα σπίτια μας! Θα μας φονεύουν στό δρόμο, στη εργασία μας, στα χωράφια μας, όπου θα μας βρίσκουν! _________Έλληνες Αδελφοί, ξυπνείστε από τον λήθαργο! Ξεχάστε για λίγο τα οικονομικά, με τα οποία μας αποκοιμίζουν! Η Ελλάδα ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ από μέσα!

Στον Συμμοριτοπόλεμο ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!

 

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του τα χαρίζουν όλα στην Μέρκελ, στον Σώρος κ.α., μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην ΕΞΟΥΣΙΑ! (βλ. «ΒΟΜΒΑ»: Αφγανός Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βραβεύτηκε από οργάνωση που σχετίζεται με τον Σόρος… (23.04.2019)

 

Η περίπτωσις των Σκοπίων ήταν η ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ. Η «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα, που έδιωξες τους βάρβαρους και ελεύθερη είσαι τώρα» δεν τραγουδιέται πιά, διότι Ελληνική Μακεδονία, κατά Τσίπραν …… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ!

 

Η Σάμος έχει καταληφθή από την Κοινότητα των Μεταναστών!

 

Η Λέσβος ζεί τον δικό της εφιάλτη! Εκεί οι Μουσουλμάνοι γκρεμίζουν τον Τίμιο Σταυρό, διότι τους ενοχλεί! Γκρεμίζουν και συγχρόνως παραμένουν …ανενόχλητοι! Όταν όμως εβδομήντα τόσοι Χριστιανοί καί Έλληνες, δηλ. θρησκευόμενοι και πατριώτες, τολμούν να επανατοποθετήσουν τον Τίμιο Σταυρό, αυτοί συλλαμβάνονται καί οδηγούνται στα Δικαστήρια!

 

Επομένως ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ενώ οι αλλόθρησκοι Μετανάστες στην Ελλάδα μας ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ!

 

_______Τον Προδότη (;) ή Αγράμματο (;) Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξιο Τσίπρα θα θέλαμε να διδάξουμε το πως οι ένδοξοι Πρόγονοι ημών ένοιωθαν τήν έννοια της Πατρίδος:

 

«Μητρός τε και πατρός
και των άλλων προγόνων
απάντων τιμιώτερον εστί η Πατρίς, καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾿ ἀνθρώποις
τοῖς νοῦν ἔχουσι»!
Σωκράτης (Πλάτωνος Κρίτων, 51α, 51β)

________Δηλ. πάνω καί απο τη Μάννα μας και από τον Πατέρα μας και από τούς παππούδες και τις γιαγιάδες μας, δηλ πάνω από τήν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ! Αυτό τό τρισμέγιστο αγαθό, η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ! Οι Μετανάστες είναι φιλοξενούμενοι στο ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ! Αλλά δεν μας διαφεντεύουν!
__________Προσέξτε όμως! Όλα αυτά ισχύουν για τους λογικούς, για τους μυαλωμένους ανθρώπους! «Τοῖς νοῦν ἔχουσι»!, έλεγε ο Σοφός Σωκράτης! Άρα ο κ. Τσίπρας δεν ανήκει σ’ αυτούς που έχουν μυαλό! _______Επαναλαμβάνω, ότι τα λόγια αυτά ισχύουν για τους λογικούς ανθρώπους και όχι βέβαια για τούς άμυαλους, τους τρελλούς, τούς χαφιέδες, τους πουλημένους κλπ., οι οποίοι είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και μόνον ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ!
Έλληνες Αδελφοί,
Έλληνες Πατριώτες,
και Έλληνες Συμπατριώτες!
_______Τελειώνω τα πονεμένα αυτά λόγια μου με την προτροπή, που περιέχει ο παιάνας, δηλ το τραγούδι, των Σαλαμινομάχων:
«Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε,
ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾿
ἐλευθεροῦτε δέ παῖδας, γυναίκας,
θεῶν τε πατρώων ἔδη, θῆκας τε προγόνων·
νῦν ὑπὲρ πάντων ο ἀγών»
(Παιᾶν Σαλαμινομάχων – Αἰσχύλου, Πέρσαι)
_______Αγράμματε Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα,
Η Πατρίδα δεν συγκροτείται
από αυτούς που την κατοικούν,
αλλά από αυτούς που αγνωνίζονται,
πολεμούν καί τέλος, αν χρειασθή,
πεθαίνουν γι΄αυτήν,
όπως οι τριακόσιοι του Λεωνίδα
στις Θερμοπύλες!

___________Αυτοί, λοιπόν, οι Έλληνες ΔΕΝ ΑΠΕΘΑΝοΝ! Ζουν στη σκέψη μας και στην καρδιά μας! Και από τις Θερμοπύλες βροντοφωνάζουν:
«Ὦ ξεῖν, ἀγγέλειν Λακεδαιμονίοις,
ὅτι τῆδε κείμεθα τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι».
Ἐπίγραμμα στὶς Θερμοπύλες, Σιμωνίδης ο Κείος.
______ Δηλ. Ώ, συ ξένε, που μας επισκέφθηκες εδώ στις Θερμοπύλες, πήγαινε να αναγγείλεις στούς Σπαρτιάτες, τους συγγενείς μας και τους φίλους μας, ότι εμείς ευρισκόμεθα εδώ θαμμένοι, διότι πειθαρχήσαμε στις εντολές τους,
«Ή τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς»!

Ελλάδα μου,
Εκείνοι έπεσαν υπέρ Πατρίδος!
Εμείς σε προδίδουμε!

+ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 16 Μαΐου 2019
***************

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΟΦΩΝ
Εὐριπίδης – Περὶ ἀθλητῶν

……… ἄνδρας χρὴ σοφούς τε κἀγαθοὺς φύλλοις στέφεσθαι, χὥστις ἡγεῖται πόλει κάλλιστα σώφρων καὶ δίκαιος ὢν ἀνήρ, ὅστις τε μύθοις ἔργ᾿ ἀπαλλάσσει κακὰ μάχας τ᾿ ἀφαιρῶν καὶ στάσεις· τοιαῦτα γὰρ πόλει τε πάσῃ πᾶσί θ᾿ Ἕλλησιν καλά. (Αὐτόλυκος Σατυρικός)Euripides Atheniensis – Tragicorum Graecorum fragmenta … Σοφοὺς καὶ ἱκανοὺς ἀνθρώπους πρέπει νὰ τιμοῦμε μὲ στέφανον, ἡγέτες σώφρονες καὶ δίκαιους, ἀνθρώπους ποὺ ὁ λόγος τους ἀποτρέπει διχόνοιες καὶ ἐξεγέρσεις. Αὐτὰ μόνο ἔχουν ἀξία γιὰ τὴν πόλη καὶ ὅλους τοὺς Ἕλληνες…Εὐριπίδης – Ἀποσπάσματα
Σόλων:
1. καλοκἀγαθίαν ὅρκου πιστοτέραν ἔχε.
2. μὴ ψεύδου.
3. τὰ σπουδαῖα μελέτα.
4. φίλους μὴ ταχὺ κτῶ· οὓς δ᾿ ἂν κτήσῃ μὴ ἀποδοκίμαζε.
5. ἄρχε πρῶτον μαθὼν ἄρχεσθαι.
6. συμβούλευε μὴ τὰ ἥδιστα, ἀλλὰ τὰ ἄριστα.
7. νοῦν ἡγεμόνα ποιοῦ.
8. μὴ κακοῖς ὁμίλει.
9. θεοὺς τίμα,
10. γονέας αἰδοῦ.

***********************
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
1) ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!!
Πηγή: http://www.makeleio.gr/ (08.05.2018)
ΣΟΚ! Εξοπλίζονται με όπλα οι λαθρομετανάστες και ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στην Πάτρα – Σε απόγνωση κάτοικοι και ένστολοι ζητούν βοήθεια
…….

Με βόμβα έτοιμη να εκραγεί, μοιάζει πλέον ο χώρος του νέου λιμένα της Πάτρας, όπου στις εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις συσσωρεύονται εκατοντάδες μετανάστες οι οποίοι εξοπλίζονται και είναι έτοιμοι να παίξουν έναν πόλεμο μεταξύ του και όποιον πάρει ο… Χάρος. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και οι αστυνομικές δυνάμεις ζητούν ενισχύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την «έκρηξη» που έρχεται.
Ο θάνατος του 20χρονου Αφγανού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γράφει ένα ξεχωριστό και πολύ πιο σοβαρό κεφάλαιο στο βιβλίο με τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία έχουν γίνει ο εφιάλτης της πόλης.
Το γεγονός ότι ο νεαρός αλλοδαπός πυροβολήθηκε από έναν 27χρονο ομοεθνή του από την ίδια ομάδα, έχει λούσει με κρύο ιδρώτα τις αρχές καθώς αντιλαμβάνονται ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπλα μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι καταλύουν στην χαρτοβιομηχανία Λαδόπουλου, την ΑΒΕΞ και άλλα ιστορικά αλλά μη λειτουργικά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων.
Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει. Δεν παύει, όμως, να προκαλεί ανησυχίες το γεγονός ότι πλέον τα χρησιμοποιούν στο ψαχνό. Γιατί ο 27χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον 20χρονο, κάποιον άλλον σημάδευε όταν εκείνος μπήκε μπροστά του!
Αστυνομικοί και λιμενικοί, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ορδές εξαγριωμένων αλλοδαπών παίζοντας «κορώνα- γράμματα» τις ζωές τους, τρέμουν στην ιδέα ότι ο άτακτος στρατός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με όπλα. Κι όμως, οι ενδείξεις υπήρχαν εδώ και χρόνια…
Ήταν μέρα- μεσημέρι 16 Δεκεμβρίου του μακρινού 2010, όταν η περιοχή έξω από το κτίριο του ΟΣΕ έγινε πεδίο μάχης μεταξύ Αφγανών και Παλαιστινίων, με απολογισμό έναν σοβαρά και έξι ελαφρά τραυματίες. Οι περισσότεροι πετούσαν πέτρες ή κράδαιναν μαχαίρια, αλλά ένας από αυτούς απείλησε με όπλο! Δεν εντοπίστηκε ποτέ.
Μόλις στις 28 Μαρτίου, οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών της Πάτρας ένωσαν τις φωνές τους με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της περιοχής, ζητώντας λύσεις για να πάψουν τα εγκαταλελειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων να λειτουργούν ως άτυπα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.
«Η κινητοποίηση δεν έχει να κάνει με ρατσιστικά κίνητρα, αφού άλλωστε ήμασταν πάντα δίπλα στους μετανάστες προσφέροντας τους βοήθεια. Όμως, αυτή η κατάσταση με τους άτυπους καταυλισμούς πρέπει να σταματήσει…», ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που πήραν στην συγκέντρωση.
«Έχουμε δεχθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη αρκετές υποσχέσεις όπως η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και την ήπια μετακίνηση αλλοδαπών σε κατάλληλες εγκαταστάσεις μακριά από το λιμάνι. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα πάρα και τις συνεχείς αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής…», επισημαίνει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε επιστολή που απέστειλε στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..
Κι όμως, αντί η πολιτεία να εισακούσει την κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα που προκαλεί η κλιμακούμενη συσσώρευση μεταναστών στο χώρο του νέου λιμανιού της Πάτρας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε από τον αρχηγό του Λιμενικού Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες τραυματισμού ενός από μια ομάδα μεταναστών που επιτέθηκαν στις 5 Μαρτίου σε λιμενικούς, αστυνομικούς και οδηγούς φορτηγών!
«Έχουμε προτείνει σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου όπως, την σύσταση ειδικής υπηρεσίας στην Πάτρα από το Αρχηγείο μας με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας, την άμεση λήψη πρωτοβουλιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προσωρινή στέγαση, την σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών, την απογραφή και το διαχωρισμό τους και την μετακίνηση του σε ανάλογες οργανωμένες δομές φιλοξενίας», λένε οι Πατρινοί αστυνομικοί. Όμως, δεν εισακούστηκαν ποτέ.
Είναι κοινό μυστικό, ότι οι εκατοντάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες που πλημμυρίζουν τα κτίρια στην Ακτή Δυμαίων δεν φτάνουν τυχαία εκεί. Οι αστυνομικοί ξέρουν καλά, ότι τους καθοδηγούν κυκλώματα που θησαυρίζουν πείθοντάς τους να πληρώσουν ότι έχουν και δεν έχουν, με την υπόσχεση ότι θα τους βοηθήσουν να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία.
Χιλιάδες μεταναστών πλημμυρίζουν το λιμάνι, αναζητώντας την ευκαιρία της φυγής. Πιο «τυχεροί» θα είναι αυτοί που θα βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στα πλοία από τους υπόλοιπους! Κι αυτή ακριβώς η απελπισία που οδηγεί στην αναζήτηση μιας «καλής θέσης», είναι που γέννησε άλλα κυκλώματα εκμετάλλευσης!
Η περιοχή του λιμανιού ελέγχεται από τους Αφγανούς, οι οποίοι απαιτούν από όποιον θέλει καλή πρόσβαση να πληρώσει 50 ευρώ! Η «ταρίφα» ανεβαίνει, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ομοεθνής τους, αλλά οι μεγαλύτερες απαιτήσεις προκαλούν αντιδράσεις και οι αντιδράσεις καταλήγουν συνήθως σε συμπλοκές!
Μια τέτοιου είδους συμπλοκή μεταξύ των Αφγανών που εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στο χώρο των λιμανιού και Παλαιστινίων που αρνήθηκαν να πληρώσουν, ήταν αυτή που στάθηκε μοιραία για τον 20χρονο το βράδυ του Σαββάτου. Ήταν αναπόφευκτο να υπάρξει κάποια στιγμή νεκρός, αφού οι αιματηρές συγκρούσεις με πέτρες-, λοστούς ρόπαλα και με όπλα, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην πολύπαθη Ακτή Δυμαίων.

 

2) ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ γίνονται οι Μετανάστες……..
www. makeleio.gr/επικαιρότητα/«ΒΟΜΒΑ»: Αφγανός Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βραβεύτηκε από οργάνωση που σχετίζεται με τον Σόρος… (23.04.2019)

Ένας εκ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή είναι ο Αφγανός Γιονούς Μοχαμαντί, ο οποίος είναι στην Ελλάδα από το 2001 αφού αποφυλακίστηκε από το Αφγανιστάν και το 2004 έγινε ένας από τους 11 πρόσφυγες που πήραν άσυλο ανάμεσα σε 4.000 αιτούντες.
Υπήρξε ιδρυτής αρχικά της Αφγανικής Κοινότητας και κατόπιν Πρόεδρος τη Μη Κυβερνητικής Οργανώσεως του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.
Το πιο ενδιαφέρον στο βιογραφικό του κ. Μοχαμαντί είναι ότι το 2016 το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), του απένειμε το βραβείο «Alison Des Forges» για την ακτιβιστική δράση του.
Τo Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα τελευταία 10 χρόνια έχει λάβει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια από τον George Soros σε χρηματική δωρεά.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο εν λόγω άνθρωπος έχει κυνηγηθεί από τους Ταλιμπάν κι έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν. Έτσι του δόθηκε και το άσυλο.

 

 

3)ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ – 30 Μαρτίου 2018
Πηγή: https://www.pemptousia.gr/2018/03/188461//

Χρήστος Γερ. Σιάσος
«Μητρός τε και πατρός
και των άλλων προγόνων
απάντων τιμιώτερον εστί η Πατρίς»

Αν είσαι ανήμπορος να κρατήσεις αναμμένες τις λαμπάδες της Πατρίδα σου … δεν είσαι συνειδητός Έλληνας… δεν είσαι Πατριώτης…
«…Χρωστάμε σ’ όσους ήλθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί!».

Κωστής Παλαμάς, 1925

Όλο αυτό τον καιρό, στη Χώρα μας, τρέχουν πολύ γρήγορα τα γεγονότα,πολιτικά και μη. Όλοι μας «τρέφουμε» ελπίδες και δίνουμε ευχές, και καθημερινά συνεχώς πολλαπλασιάζονται… για τη λύση τους.Η Ελλάδα μας τα τελευταία χρόνια εν μέσω μια γενικευμένης ηθικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει πολλά και κρίσιμα προβλήματα και εμείς πρέπει να αποφασίσουμε για να υπερβούμε όλα τα αδιέξοδα, κερδίζοντας το αύριο… το αύριο για την Πατρίδα μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον αυτού του τόπου…
Κάθε ελπίδα μας δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε ένα απλό συναίσθημα και ούτε μπορεί να είναι γέννημα κάποιων «αισιόδοξων» που με κάθε τρόπο θέλουν να μας πείσουν για κάτι που συνέβη στο παρελθόν… ούτε μπορεί να μας προβάλουν σήμερα μια ατμόσφαιρα διαφορετική από την πραγματικότητα…Οι ελπίδες μας μπορούν και πρέπει να βασίζονται στην πραγματικότητα και να ξεκινούν από υπαρκτά δεδομένα και μες το χρόνο, με πολλές προσπάθειες, με αγώνες και με πολύ κόπο να έρθει η «ενσάρκωση» του καινούργιου.
Ο λαός κάθε Έθνους, Κράτους, Πολιτείας πρέπει να ασκεί ελεύθερα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του και να απολαμβάνει όλα τα αγαθά που δικαιούται και να αισθάνεται ασφάλεια που του παρέχει η Πατρίδα του. Το Ελληνικό πνεύμα, κατά τον Ηρόδοτο, είχε κοινή γλώσσα και θρησκεία, ήθη και έθιμα, κοινά ιδεώδη από τον 6ο μέχρι τον 4ο π.Χ.αιώνα με ενωμένους τους Έλληνες σε μια Αυτοκρατορία, με το Φίλιππο και τον Αλέξανδρο και κατά την περίοδο αυτή,τόσο η Ελληνική γλώσσα όσο και οι Έλληνες διαδραμάτισαν παγκόσμιο ρόλο.
Σχ.έτος 1993-94: Παρέλαση 25ης Μαρτίου, μαθητές του Τεχνικού Λυκείου Μεσολογγίου με μια τεράστια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, παρελαύνουν στο Μεσολόγγι τραγουδώντας, Μακεδονία ξακουστή…
Οι βαθιές ρίζες της Ελληνικής κληρονομιάς στο Ρωμαίικο πολιτισμό και η διάδοσή της με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και την Ελληνική γλώσσα, μεγαλούργησε το Βυζαντινό Ελληνικό πνεύμα, το στέριωσε, διατηρώντας την ταυτότητά του κατά τους χρόνους της δουλείας μέχρι την Ελληνική Επανάσταση, που με λαμπρότητα γιορτάσαμε αυτές τις ημέρες.
Το χρέος μας για την ιστορική μας συνέχεια επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα και θα πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με συνέπεια, θάρρος και αποφασιστικότητα το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής μας στη Παγκόσμια συνείδηση καθ’ ότι, η Ελλάδα μας είναι η χώρα των τριών Ηπείρων και των πέντε θαλασσών.
Κανένας άλλος λαός, κανένα άλλο Έθνος στο διάβα της ιστορίας του δεν πέρασε τόσες δοκιμασίες και κανένα άλλο Έθνος δεν έχει επιδείξει τόσο τρανή θέληση για να ζήσει. Όσο ενάντια και αν μας τα φέρνει η μοίρα, όσοι ποταμοί αίματος χύθηκαν και αν χρειαστεί να χυθούν, η Ελλάδα θα ζήσει και η περίφημη φράση του Χαρίλαου Τρικούπη, «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση» φαντάζει αυτές τις ώρες, αυτές τις ημέρες, επίκαιρη όσο ποτέ, αρκεί, να είμαστε ενωμένοι και πιστοί στις Πάτριες αρετές της φυλής μας.
Ως ελεύθεροι Έλληνες ποτέ να μην λησμονούμε την Πατρίδα του πολυφημισμένου Κυβερνήτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας γιατί η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική.
Η αιματοβαμμένη Μακεδονία μας είναι τόσο ζωντανή, όσο ζωντανές είναι οι μνήμες μέσα στα μνήματα των Βασιλιάδων της, Φιλίππου και Αλεξάνδρου, που κοιμούνται αιώνια ζωντανά στους τάφους της Βεργίνας. Είναι η Μακεδονία του Σταγειρίτη φιλόσοφου Αριστοτέλη που με το φιλοσοφικό του δόρυ κέντρισε το Οικουμενικό πνεύμα.
Είναι η Μακεδονία των Θεσσαλονικέων Αγίων Κύριλλου και Μεθόδιου που ανεδείχθησαν άξιοι μιμητές του Αποστόλου Παύλου σε πολλούς τομείς του βίου και της δράσης τους.
Είναι η Μακεδονία του Παύλου Μελά, η νύμφη του Θερμαϊκού, φρούριο του Ελληνισμού κατά των επίδοξων εχθρών του Αιγαίου.
Η Μακεδονία μας, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη που στο Λευκό της Πύργο κυματίζει κάθε ημέρα η γαλανόλευκη σημαία μας, ήταν το κέντρο του βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πηγή Εθνικής υπερηφάνειας για όλο τον Ελληνισμό.
Η Μακεδονία, που μέσα από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις απανταχού της γης διακηρύσσεται η ένδοξη και μακραίωνη ιστορία της και μαζί με όλο τον Ελληνισμό ξορκίζουν τους πλαστογράφους της ιστορίας μας και όλοι μαζί σήμερα ξορκίζουμε τους Σκοπιανούς που χρόνια τώρα καπηλεύονται κάτι που δεν τους ανήκει. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πριν λίγες ημέρες βροντοφώναξαν για άλλη μια φορά ΟΧΙ στην παράδοση της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.
Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης μας λέει:«…Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστί η Πατρίς και σεμνότερον και Αγιότερον εν μείζονι μοίρα και παρά Θεοίς και παρ’ ανθρώποις, τοις νουν έχουσιν».
Τελειώνοντας αυτή τη μικρή αναφορά μου για τη Μακεδονία μας θα προσθέσω μερικές ακόμα σκέψεις μου που μου λένε: Το να είσαι άνθρωπος είναι φαινόμενο φυσικό, φυσιολογικό, είναι θέμα βιολογίας, το να είσαι όμως Έλληνας είναι προνόμιο – αγαθό δικαίωμα – απέναντι στην ένδοξη ιστορίας μας. Αν είσαι ανήμπορος να κρατήσεις αναμμένες τις λαμπάδες της Πατρίδα σου, αν δεν σε αγγίζουν βαθιά στην ψυχή, μνημεία με εκατοντάδες ονόματα Ελλήνων μαρτύρων, σύμβολα και γραφές των προγόνων σου, δεν είσαι συνειδητός Έλληνας, δεν είσαι γνήσιος πατριώτης.
Η ιστορία, όλων αυτών των αιώνων που πέρασαν και που θα περάσουν, συνεχίζεται και συνεχώς θα μας δικαιώνει, αρκεί να μην δίνουμε απαντήσεις στους κάπηλους της ιστορίας μας.
Ο Μεσολογγίτης ποιητής, Κωστής Παλαμάς, γράφει:«…Χρωστάμε σ’ όσους ήλθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί!».
Στη τέλος παραθέτω μια φωτογραφία από το αρχείο μου που μας δείχνει παρέλαση των μαθητών του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου Μεσολογγίου όπου με υπερηφάνεια κρατούσαν τη μεγάλη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας και στο το βηματισμό τους τραγουδούσαν, Μακεδονία ξακουστή… και εισέπρατταν συνεχώς χειροκροτήματα καθ’ όλη τη διαδρομή.
Αναρτήθηκε από + Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ στις 1:17 μ.μ.

Share Button